Bursa’da beşizler dünyaya geldi

Bursa’da beşizler dünyaya geldi

Ağrı’dan Bursa’ya doğum için gelen çiftin beşizleri Bursa’da ki özel bir hastanede dünyaya gözlerini açtı.

Ağrı’dan Bursa’ya doğum için gelen Fatih ve Hatice Yılmaz çiftinin beşizleri, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Bursa’da özel bir hastanede yaklaşık bir saat süren ve geniş bir ekibin girdiği doğumda, kiloları 800 ila bin 90 gram arasında değişen 5 kız çocuğu hayata gözlerini açtı.

Çocukların kuvözlerdeki süreçlerini takip ettiklerini belirten Doğun Bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden takipli bir gebelikti. Bir hafta önce baba bize gelerek erken doğum olacağını ve doğumlarını hastanede yapmak istediklerini söyledi. 5 çocuğa aynı anda kuvöz açmak gerçekten kolay değil. Biz Bursa’daki en fazla yeni doğan yoğun bakım yatağına sahibiz. O yüzden aileye yardımcı olmak istedik. Çocuklarımız gayet sağlıklı. Her erken doğum gibi çocuklarımızın yakın takibi gerekiyor. En az 3 ay kuvözde kalmaları lazım. İnşallah hepsini buradan taburcu edeceğiz.” dedi.

“Literatürde oldukça nadir görülüyor”

Doğumu gerçekleştiren Dr. Nuray Boyar ise, “Beşiz çocukların dünyaya gelmesi literatürde oldukça nadir. Bu çocukların 28’nci haftaya kadar gelmeleri çok umut vaat etti. Yeni doğan bu bebekler için riskler tabii ki var. Ama ekip olarak oldukça donanımlıyız. Gelişecek risklerle ilgili mücadele etmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Tüm masrafları hastane tarafından karşılanacak

Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uz. Dr. Atilla Güray da, hastane olarak, Bebeklerin hastanede yattıkları sürede tüm masraflarının hastane tarafından karşılanacağını söyledi.

Beşizlerin uzunca bir süre misafirleri olacağını ifade eden Güray, “Ortalama 3 aylık bir süre bizim misafirimiz olacak. Bu konuda bizleri tercih ettiklerini için biz de memnunuz. Uzunca bir süredir beşiz bebekler ve hepsi canlı olarak doğan doğmamıştı. Sanırım bu bir ilk. Zannediyorum ki Türkiye’de de böyle bir durum her hastaneye nasip olmamıştır. Biz de bu konudan dolayı heyecanlıyız. Bütün bebekleri anne ve babaya sağ salim teslim etmemin gayreti içindeyiz. Anne ve babanın sevincinin bizler de paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımız 3 istedi, bizim beşizimiz oldu”

Doğum sonrası açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki baba Fatih Yılmaz, Ağrı’da serbest meslekle uğraştığını, ilk kızı Ecrin ile birlikte toplamda 6 kız çocuğunun olduğunu belirterek ”Erkek çocuk nasip olmadı, ama başka çocuk yapmayı düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklarını Bursa’da büyütmek istediklerini kaydeden Fatih Yılmaz, sözlerini, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘3 çocuk yapın’ diyordu. Allah bize beşiz verdi. Çocuklarımızı Bursa’da büyütmek istiyoruz. Kızlarımdan birine cumhurbaşkanımızın rahmetli annesinin ismi olan ‘Tenzile’ adını vereceğiz. Kızlarımı Bursa’da büyütmek burada yetiştirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da bizleri ziyaret etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.  (İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.