Bursa’da "Edep ve hayâ timsali Hz. Osman" anlatıldı

Bursa’da "Edep ve hayâ timsali Hz. Osman" anlatıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü'nün "Kasım ayı sahabe ayı" etkinlikleri kapsamında Hz. Osman'ı anlatan bir program düzenlendi.

Kasım ayını "sahabe ayı" ilan eden Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa’da da bir program düzenleyerek Hz. Osman’ın edep ve hayâ yönünü ele aldı.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans Umut Işık’ın sunuculuğunda gerçekleşti. Yunus Ulaşkın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak ilahiyatçı Yusuf Tutak katıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği salonda Tutak, Hz. Osman’ın hayatından kesitler sundu.

Sahabeleri yeterince tanımadığımıza vurgu yapan Tutak, "Bakın bizim çocuklarımız sahabeyi tanımıyor. Tuttukları takımları sorun, yabancı futbolcularla beraber hepsini sayarlar. İzledikleri dizilerdeki dizi karakterlerini sorun, tamamını bilirler. Çocuğunuzla beraber çarşıya çıktığınızda çocuğunuz size, 'Anne-baba bana Hz. Ömer’e,  Hz. Ebubekir’e, Hz. Ali’ye, Hz. Zübeyir’e, Hz. Osman’a benzeyen bir oyuncak al.' diyorsa siz görevinizi yapmışsınız demektir. Ama yok eğer kız çocuklarınız 'cindy bebek' istiyorsa, erkek çocuklarınız 'pikaçu' istiyorsa suç sizde. Suçu çocuklarda aramayın." dedi.

Çocukların önüne rol ve model olarak sahabelerin konulmadığına dikkat çeken Tutak, "Tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmış; sadece dünya tarihine değil, ahirete de altın harflerle yazdırmış bu sahabeleri tanımıyorlar, tanımıyoruz. Eğer çocuklarımız 11 futbolcuyu düzgün sayıp da, cennetle müjdelenen 10 sahabeyi sayamıyorsa sorun kimdedir? Sizce çocuklarda mı bizde mi?" şeklinde konuştu.

Program Umut Işık’ın yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.