Bursa’da FETÖ ve PKK operasyonları

Bursa’da FETÖ ve PKK operasyonları

Bursa’da FETÖ operasyonlarında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınlardan sağlık çalışanlarından 13, avukatlardan 7 kişi tutuklanırken PKK operasyonlarında 26 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa'da, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 avukattan 7'si tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilenlerden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bursa Barosuna kayıtlı 19 avukat hakkında "örgüte üye olmak" ve "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sağlık çalışanlarından 13 kişi tutuklandı

Sağlık çalışanlarına yönelik Eskişehir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarında gözaltına alınan 30 kişiden 13’ü tutuklandı.  

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce KHK ile mesleklerinden ihraç edilen sağlık çalışanlarına yönelik olarak geçtiğimiz günlerde Bursa, Eskişehir, Isparta ve Giresun illerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Operasyonda aralarında doktor, diş hekimi, hemşire, ebe, röntgen teknisyeni ve sağlık memurlarının bulunduğu toplam 30 kişi gözaltına alınmış bunlardan, M.Ü, M.E, L.Y, K.E, H.K, H.A, H.E, A.A, E.H, L.A, A.D. ve M. Y. Tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PKK'den 14 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa'da, PKK'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden, 14'ü adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK üyesi oldukları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 14 zanlı adliyeye sevk edilirken 5’i serbest bırakıldı. Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.