Bursa’da hidromobil  tasarımcıları ödüllendirildi

Bursa’da hidromobil tasarımcıları ödüllendirildi

TÜBİTAK-2015 Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından ‘En İyi Tasarım Ödülü’ ile dönen Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu öğrencileri ödüllendirildi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TÜBİTAK-2015 Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından “En İyi Tasarım Ödülü” ile dönen Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu öğrencilerini kabul ederek tebrik etti.

Protokol imzalamak üzere Uludağ Üniversitesi’nde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le birlikte öğrencileri kabul ederek başarılarından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra daha büyük başarılara imza atmanızı bekliyoruz. Biz Üniversite yönetimi olarak sizlere her türlü destek vermeye hazırız” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirilmesini teşvik amacıyla düzenlediği yarışlarda Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu,  geçen yıl da “En İyi Tasarım Ödülü”nü kazanmıştı.

Prof. Dr. Muhsin Kılıç'ın danışmanlığını yaptığı Makine Topluluğu, bu yıl 50 takımın katıldığı yarışlarda ayrıca, “Hidrojen Tüketimi” dalında da 4. sırada yer aldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler