Bursa’da hırsızlara yönelik operasyon

Bursa’da hırsızlara yönelik operasyon

Bursa şehir merkezi ve bazı ilçelerinde hırsızlık şüphelisi şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirilirken, 25 ayrı hırsızlık olayı da aydınlatıldı.

Bursa şehir merkezi ve bazı ilçelerinde hırsızlık şüphelisi şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirilirken, 25 ayrı hırsızlık olayı aydınlatıldı.

 

Edinilen bilgilere göre Bursa’da son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarındaki artış nedeni ile İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde istihbarat ağırlıklı özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekibin yaklaşık 48 günlük bir çalışması neticesinde; Gemlik, Osmangazi ve Keles İlçeleri başta olmak üzere il genelinde meydana gelen ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarının zanlıları tespit edildi.

 

Gelen bir ihbarı değerlendiren Jandarma, Uludağ bölgesinde şüpheli O.D.’nin kullandığı araç durdurarak arama yaptı. Alınan ifadesinde vermiş olduğu bazı isimlere ulaşan jandarma ekipleri, E.S.Ç ve H.Ş. adlı zanlıların daha önce birlikte hırsızlık yaptıkları belirlendi.

 

Jandarma özel ekibi elde ettiği bilgilerle yapmış olduğu analiz çalışması neticesinde H.Ş. ve E.S.Ç. isimli şüpheli şahısların kullandıkları araca ait bilgiler ile, Gemlik bölgesinde meydana gelen 6 ayrı hırsızlık olayının yer ve zamanlarının kesiştiğini tespit etti.

 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, N.S., İ.A. ve C.Ç. isimli şahıslar da soruşturmaya dahil edildi ve alınan ifadelerine dayanılarak Gemlik İlçesi ve çevresinde toplam 10 ayrı noktada arama yapıldı.

 

Yapılan aramalarda  10 çift ayakkabı, 2 adet Diz üstü bilgisayar, 3 adet LCD televizyon, 2 adet cep telefonu, 1 adet havalı tüfek, 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet Av tüfeği, 88 adet çeşitli çapta av tüfeği kartuşu, 1 adet ses sistemi, 4 adet oto teyp ve çeşitli markalarda giyim malzemesi, alkollü içecek, balıkçılık, bahçe, tesisat ve el aletleri olmak üzere toplam 197 adet çeşitli malzeme ile çalınan bir traktör ele geçirildi.

 

Jandarma’nın verdiği bilgiye göre şüphelilerin ifadelerinde verdiği bilgiler neticesinde 23’ü Bursa İlinde 2’si Yalova ilinde olmak üzere toplam 25 ayrı hırsızlık vakası aydınlatıldığı belirtildi.

 

Gözaltına alınan şüpheli şahısların, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından H.Ş. ve N.S. denetimli olarak serbest bırakıldığı, İ.A., E.S.Ç., ve C.Ç. tutuklanarak Bursa E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildiği öğrenildi.

 

Öte yandan mağdurların çağırılarak çalınan eşyalarının teşhis ve teslim işlemlerine başlandığı bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.