Bursa’da ‘Hz İbrahim ve teslimiyet’ temalı konferans

Bursa’da ‘Hz İbrahim ve teslimiyet’ temalı konferans

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından ‘Hz İbrahim ve teslimiyet’ temalı konferans düzenlendi.

Yaptığı İslami faaliyetlerle sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, ‘Hz. İbrahim ve teslimiyet’ temalı bir konferans düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde akşam namazından hemen sonra başlayan programa yoğun ilgi gösterildi.

Hasan Şenol’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra tarafından seslendirilen ilahilerle devam etti.

Programda Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Başkanı Adnan Alınç bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz İbrahim’in teslimiyeti üzerinde duran Alınç, “İbrahim olmak için öncelikle bir şeyleri dert etmek gerekir. Ondan sonra o derdimizi insanlara tebliğ etmemiz gerekir. Tebliğden sonra kıyam etmek gerekir. Ve kıyamın ardından büyük bir teslimiyet gerekir.” dedi.

Hz İbrahim’in (as) insanların çeşitli şeylere tapmasını kendine dert edindiğini ifade eden Alınç, “İşte İbrahim (as) bunları kendisine dert edinmişti. Onun en büyük derdi buydu. Ne olursa olsun toplumu bu konuda uyarması gerekiyordu. Bir farkındalık oluşturmalıydı. Bir Furkan olarak meydana çıkmalı, hakla batılı birbirinden ayırmalıydı.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tekrar sahne alan Grup İkra Hz İbrahim’in (as) üzerine yazılmış ezgi ve ilahileri seslendirdi.

İlahilerden sonra bir konuşma yapan Molla Muhammed Bilgin hoca ise Allah-u Teâlâ’nın Hz İbrahim’e verdiği kıymet ve önemi anlattı.

Kur’an-ı Kerim’den çeşitli ayetlerle konuşmasını sürdüren Molla Muhammed Bilgin, “Dikkat edin her namazın oturuşunda salli ve barik dualarında bir Hz Muhammed’in(sav) ismi geçiyor bir de Hz İbrahim’in (as)” dedi.

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de Hz İbrahim’i(as) ayetlerde sürekli överek anlattığına dikkat çeken Bilgin, “Allah-u Teala diyor ki Hz İbrahim ve Hz İbrahim gibi olanlar, İbrahimi olanlar sizin için en güzel örnektir.” ifadelerini kullandı.

Program İlahiyatçı Musa Dal’ın yaptığı duygu yüklü duanın ardından son bulurken dua esnasında birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. (Zeki Aras/Sezer Özer – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.