Bursa’da ‘Hz. Yusuf ve İffet’ programı video

Bursa’da ‘Hz. Yusuf ve İffet’ programı video

Peygamber Sevdalıları Platoformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından ‘Hz. Yusuf ve İffet’ konulu bir program düzenlendi.

Yaptığı kitlesel etkinliklerle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü ‘Her aya bir etkinlik’ adı altında düzenlediği programlarının bu ayki konusu Hz. Yusuf ve İffet oldu.

Ördekli Kültür Merkezi’nde akşam namazından   sonra başlayan programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Sunuculuğunu İbrahim Ateş’in yaptığı program Mesut Biçim Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 2 ayrı konuşmacının yer aldığı programda konuşan ilahiyatçı Rıdvan Yont, Hz. Yusuf’un(a.s) hayatından kesitler sundu.

Allah-u Teala’nın Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yusuf’u anlatan kıssaya, kıssaların en güzeli ismini verdiğini anlatan Yont, “Allah-u Teala niye Hz. Yusuf’un (a.s) hayatına Ahsen-ul Kasas demiş, kıssaların en güzeli demiş? Biz biliyoruz ki Kur’an-ı Kerim’de 25 Peygamberin 3 tane de Peygamber olması muhtemel salih zatların hayatları var. Allah-u Teala bize bunların 28’inden kesitler sunuyor. Ama Allah-u Teala özellikle Hz. Yusuf’un hayatına kıssaların en güzeli diyor. Bunu iyice tefekkür etmek lazım. Bunu Hz. Muhammed’e (s.a.v) sorduklarında, Hz. Peygamber (s.a.v) diyor ki ‘Hz. Yusuf insanlığın en takvalısıdır.” Şeklinde konuştu.

Grup İkra’nın seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü Cemil Genç de bir konuşma yaptı.

“Çağımızın en büyük imtihanı gençlerin iffet problemidir”

İffet konusunu ele alan Genç, özellikle çağımızın en büyük imtihanının gençlerin iffet problemi olduğuna vurgu yaptı.

İffet konusunu Hz. Yusuf ve diğer sahabalerin hayatlarından kesitler sunarak ele alan Genç, “ Küfür özellikle bu toplumun iffet ve hayasını hedef alıyor. Tabi onu bilinçli yapıyor. Efendimiz’in (s.a.v)  özellikle hayanın yani iffetin önemiyle alakalı 2 önemli hadisi şerifi var, onları iyice okursak toplumun ve gençliğimizin iffet ve hayasını neden hedef aldıklarını  çok daha iyi anlamış olacağız. Efendimiz(s.a.v) şöyle buyuruyor; ‘Haya ve iman birbirinin dostudurlar. Biri giderse diğeri de gider.’ Başka bir Hadis-i şerifte ise ‘Allah’u Teala bir kişiyi helak etmek isterse, ondan hayasını alır.Ve ondan utanması kalkınca artık hep kötülük yaptığına şahitlik edersiniz’ buyuruyor. Bakın çok önemli yani toplumun o ar damarı, o haya duygusu ve o iffeti kendisinden alındığı zaman, kişi artık günahları işlemeye hazır bir hale geliyor.” İfadelerini kullandı.

Program tekrar sahneye çıkan Grup İkra’nın okuduğu ilahilerden sonra Murat İleri Hoca’nın yaptığı duayla  son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.