Bursa'da Kutlu Doğum coşkusu

Bursa'da Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Gökdere Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, şehrin çeşitli noktalarından ücretsiz araçlar ile Kutlu Doğum alanına taşındı.

Alanda kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için araya uzun şeritler çekilirken platform tarafından görevlendirilmiş erkek ve kadın görevliler güvenlik koridoru oluşturdular. Polis de erkeklere ayrı, kadınlara ayrı arama noktaları oluşturdu.

Alanın tüm çevresine ve alan dışına taşan peygamber sevdalılarına sesin ulaşması için dev ses sitemleri vinçlerin yardımıyla kurulurken, platformu görme imkânına sahip olmayan katılımcılar için de LED ekran kuruldu. 

Mesut Biçim'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahilerin seslendirilmesi ve mevlit okunmasıyla devam etti. Seslendirilen ilahilere eşlik eden vatandaşlar sık sık tekbir ve salavat getirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Platformu Bursa İl Koordinatörü Cemil Genç, Allah'ın sevgisinin Peygamberi sevmekten geçtiğini söyledi.

Genç, "Bursa'da 10'uncu Kutlu Doğum etkinliğimiz oldu. Bizler sadece Peygamber efendimizi tanıtmak için çabalıyoruz, gayret ediyoruz. Çünkü Allah, Hazreti Peygamberi bizler için örnek kılmıştır. Bizler Peygamber Efendimizi tanıyınca şüphesiz ki o'nu seveceğiz. O'nu seversek kendimize örnek alırız. Örnek alınca Allah'ı razı etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Program, İlahi sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam ederken, vatandaşlar da gür sesle salavat getirdi.

"Önceden meydanlar konserler için dolarken şimdi peygamber efendimiz için doluyor"

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yusuf Tutak, Hz Muhammed'in hayatından "Hak ve Adalet" yönlerinden kestiler sundu.

Tutak, "Bu sevda bedel istiyor. Sizlerin bugünkü sıkıntılarını görünce Hz. Bilal'i sizlerde gördüm. Bilal (ra) sevdasının bedelini kızıl çöllerde, ateş gibi yanan kumların üzerinde bedelini ödemişti. Bugün sizler döktüğünüz terlerle Hz. Bilal'i hatırlattınız. Daha önceden meydanlar konserle için dolup taşarken bugün Muhammed'i sevdayı haykırmak için meydanlara dolmuştur." dedi.

"Peygamberimizin ahlakı ve davasını hayatlarımıza taşırsak tüm sorunlarımız çözülecektir"

Eğer hak ve adalet isteniyorsa Hz Muhammed'in (sav) davanın hayata taşınması gerektiğini vurgulayan Tutak, "Peygamber efendimizin ahlakı ve davasını hayatlarımıza taşırsak tüm sorunlarımız çözülecektir. Eğer siz Hz. Muhammed'in ahlakını, hayatınıza taşısaydınız küçücük bedenler zehirli gazlar ile zehirlene bilir miydi? O yüzden diyoruz Washington, Kopenhag, Bürüksel kriterlerini bırakın. Hira'nın kriterlerine gelin. Hz. Muhammed'in kriterlerine gelin. Hz. Muhammed'in kriterlerine uyun ki hayat bulasınız." şeklinde konuştu.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed" bildirisi

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa sözcüsü Adnan Alınç, Peygamber Sevdalıları Platformunun yayınladığı "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" bildirisini okudu.

Alınç okuduğu bildiride şunları aktardı:

1 - Hak ve Adalet; tüm sorun ve sıkıntıların çözümünde, Kur’an ve Sünnetin hakemliğine gitmektir.

Kur’an ve Sünnetin hâkim ve hakem olmadığı yerde, hak ve adaletten söz edilemez. Kur’an’a ve sünnete hizmet etmek bizzat, hak ve adalete hizmet etmektir.

2- Hak ve Adalet; dağınıklık ve parçalanmışlıktan kurtulup Vahdeti sağlamaktır.

İçinde bulunduğumuz parçalanmışlık ve bölünmüşlüğün temel sebebi, Müslümanlar arasındaki ihtilaflardır. İhtilafın çaresi; hiçbir ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin tüm Müslümanların vahdeti sağlamaktır.

3- Hak ve Adalet; ihtilaf ve çatışmaları bertaraf ederek küfür ve tuğyanın temsilcilerine umut bağlamak yerine Allah’ın ipine topyekûn sarılmaktan geçer.

Kur’an-ı Kerim’de ümmet içerisinde oluşabilecek ihtilaf ve çatışmanın çözümü açık bir şekilde verilmiştir. Müslümanlar kendi sorunlarının çözümünü küfür ve tuğyanın öncülerine havale edemez. Kâfirler sorunlarımızı çözmek yerine ihtilaf ve çatışmalarla daha da derinleştirmektedir.

4- Hak ve Adalet; çatışma, katliam ve yıkımların enkazından, sulha sığınmaktır.

Müslümanlar arasında silahın ve çatışmanın olduğu bir zeminde sulh ve barıştan söz edilemez. ‘Eğer müminlerden iki gurup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin…’ (Hucurat 9) ilahi mesajı düstur olmalıdır.

5- Hak ve Adalet; yalan, iftira ve çarpıtmaların şerrinden sıyrılıp, adil şahitliğin ikamesine koşmaktır.

Yalan, iftira ve yanlış haberler; Müslümanlar arasındaki çatışma ve şiddetin önemli sebeplerindendir. Müslümanlar arasında fitne çıkarma amaçlı haberlere asla itibar edilmemelidir.

6- Hak ve Adalet; kin, nefret ve düşmanlıktan, İslam kardeşliğine sarılmaktır.

Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez. Hiçbir anlaşma ve maslahat; zalimleri ve İslam düşmanlarını Müslüman kardeşine tercih etme hakkını vermez. Bu; Müslüman bireylerin, İslami camiaların ve Müslüman ülkelerin dikkat etmesi gereken zorunlu bir ilkedir. Ensar ve muhacirin kardeşliği Müslümanlar için en güzel örnektir.

7- Hak ve Adalet; aldatma, oyalama ve güvensizliğin ortamından uzak durup, ahde vefanın ve doğruluğun güvenli limanına ulaşmaktır.

Sorunların çözümünde ve temel hakların verilmesinde şeffaf olunmalı, asla oyalama ve aldatma yoluna gidilmemelidir. Sorunların çözümü siyasi kazanımlara feda edilmemeli, temel hak ve hürriyetler hiçbir surette pazarlık konusu yapılmamalıdır. Sözüne sadık, emanete sahip çıkmada ‘Emin’ olunmalıdır.

8- Hak ve Adalet; yoksulluk, açlık ve fakirliğin tükenmişliğinden kurtulup, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlandırmaktır.

Sosyal adaletin tesisi ve fakirlikle mücadelenin en güzel vasıtaları olan zekât ve infak, kâmil manada Müslümanların arasına yerleştirilmelidir. Müslümanlar, ihtiyaçlarını karşılamada kardeşini nefsine tercih etmelidir.

9- Hak ve Adalet; bilgisizlik ve cehaletin karanlığından, İlim ve hikmetin aydınlığına varmaktır.

Müslümanlar arasındaki husumetlerin ve ötekileştirmenin temelinde cehalet yatmaktadır. Cehaletk ile mücadele ilim, irfan ve hikmetle olmalıdır. İlim ve hikmet; mü’minin yitirilmiş malı olarak aranmalı ve beşikten mezara kadar bu uğurda mücadele edilmelidir.

10- Hak ve Adalet; beşeri sistemlerin köleliğinden kurtulup, Allah’a hakkıyla kul olmaktır.

Yaşadığımız tüm sıkıntıların kaynağı; İslam dışı beşeri sistemlerdir. Bu beşeri sistemlerin bize dayattıkları; kendilerine kulluktur. Bu kötü durum ve vaziyetten kurtulmanın yolu da Allah (cc)’a ancak hakkıyla kul olmaktan geçer.

Hak ve Adalet; Kula kulluktan kurtulup El–Hakk ve El–Adl olan Allah’a (cc) kul olmaktır."

Mesajın okunmasının ardından Platform tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik, İlahiyatçı Mahmut Aytekin'in yaptığı dua ile sona erdi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)  
































































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.