Bursa’da Mevlid-i Nebî etkinliği düzenlendi

Bursa’da Mevlid-i Nebî etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa’da Mevlid-i Nebî programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından "Rahmet, Barış ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Mevlid-i Nebî programı düzenlendi.

Bursa Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa büyük ilginin olduğu gözlendi. Program Abdullah Akbaş hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hasan Yazgılı’nın sunuculuğunda gerçekleşen program, okunan mevlitle devam etti.

Seslendirilen ilahilerle devam eden programda Peygamber Sevdalıları Platformu adına eğitimci Murat Dalkılıç bir açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise yaptığı konuşmada Hz. Muhammed’in rahmet, barış ve adalet yönünü anlattı.

Mekke’de olup biten kötülüklere karşı Hz. Muhammed'in çok üzüldüğünü söyleyen Göktaş "Ama Allah-u Teala ona emir verdi: 'Ey örtülere bürünen! Kalk ve insanları uyar.' Muhterem kardeşlerim, bizim merhametimizin işe yarayabilmesi için, adaletimizin işe yarayabilmesi için bizim güçlü olmamız lazım." dedi.

Hz. Muhammed'in merhametinden bahseden Göktaş, "O kafirlere karşı bile çok merhametliydi. Mesela Peygamber (sav) Mekke’yi fethe geldiğinde dedi ki şu adamlar, şu 10 kişiyi nerede yakalarsanız öldürün. İsterse Kabe’nin örtüsüne sarılmış, ağlıyor olsun. Yakalarsanız öldürün, diye emretti. Burada da bir merhamet var. Bu aslında şu 10 kişiye kaçın demektir. Nitekim hepsi kaçtılar. İkrime ölüm listesindeydi ve kaçtı. Bunlar Peygamber’in nerede yakalarsanız öldürün dediği kişilerdi. Halbuki birkaç kişinin kulağına fısıldayabilirdi. Hiç kimseye ilan etmeden ama herkese ilan etti ki onlar da kaçsın diye. Kafirlere bile bu kadar merhametli bir Peygamber. Artık ashabına ümmetine, kadınlara ve hayvanlara bu kadar merhametli bir Peygamberdi." şeklinde konuştu.

Program Mahmut Aytekin tarafından okunan duayla son oldu. (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.