Bursa’da örnek bayramlaşma video-foto

Bursa’da örnek bayramlaşma video-foto

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü’nün Bursa Ulu Cami bahçesinde salâvatlar eşliğinde düzenlediği bayramlaşma merasimi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplumsal Bayramlaşma Programı Bursa Ulu cami avlusunda yoğun bir katılımın ile idrak edildi.

Öğlen namazını müteakip başlayan bayramlaşma merasimine HÜDA PAR Bursa il ve ilçe teşkilatları da katıldı.

7’den 70’e yüzlerce insanın katıldığı bayramlaşma programına öğle namazından çıkan cami cemaatinin de yoğun teveccüh gösterdiği gözlerden kaçmadı.

Bayramlaşma merasimi hakkında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, çok duygulu anlar yaşadıklarını ve Müslümanların bu tür bayramlaşmalara çok ihtiyacı olduğunu belirterek, bunun farklı ama çok anlamlı bir bayramlaşma olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa koordinatörü Cemil Genç ise bayramlaşma sonrası yaptığı kısa konuşmasında,  her bayramda bu şekilde vatandaşlarla bir araya geldiklerini, özellikle toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığı bu dönemde Bursalıların bu tür bayramlaşmalara hasret kaldığını ve bu güzel merasimin örnek alınan bir davranış olacağını dile getirdi.

Peygamber Sevdalılarının yaptığı bu davranışının herkese emsal olacağını ve bundan sonra ki senelerde halkın artık bu tür organizasyonları kendileri yapacağını belirten Genç, bayramın tüm Müslümanlar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bayramlaşmanın ardından Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Başkanı Adnan Alınç’ın yaptığı dua, halka duygulu anlar yaşattı.

Okunan Fatiha’nın ardından bayramlaşma merasimi  son buldu. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.