Bursa’da PKK operasyonu: 11 gözaltı

Bursa’da PKK operasyonu: 11 gözaltı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde PKK’lilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Bursa’nın Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Karapınar ve Ulus mahallelerinde okul ve bazı bina duvarlarına PKK propagandası içeren yazılar yazdığı ileri sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.   

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Yıldırım ilçesi Karapınar ve Ulus Mahallesi'nde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, bazı bina ve okul duvarlarına PKK ve uzantısı gençlik yapılanmasının propagandasını içeren yazılar yazdıkları öne sürülen 4'ü 18 yaşından küçük 11 kişi gözaltına alındı.

Aralarında hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından sabıkalıların da olduğu öğrenilen 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan önceki gün yine merkez Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde PKK ve uzantısı gençlik yapılanmasına üye kazandırmaya çalışan ve mahalle örgütlenmesinde bulunduğu iddia edilen A.İ. ve S.B.'yi gözaltına alınmış, bu kişilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Ayrıca E.K. adlı bir kişi de, Şırnak'ın Cizre ilçesinden Bursa'ya çeşitli eylemler yapmak üzere geldiği bilgisi üzerine Bursa otobüs terminalinde gözaltına alınmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.