Bursa’da ‘UNESCO Dünya Mirası’ programı-foto

Bursa’da ‘UNESCO Dünya Mirası’ programı-foto

‘22 Haziran UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ etkinlikleri kapsamında Orhangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen program, renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa’nın, ‘Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu’ temasıyla; Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin üzerinden tam bir yıl geçti.

Bursa’nın ‘Dünya Mirası’ ilan edilişinin 1’inci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen ‘22 Haziran UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ programı, kentte coşkulu ve heyecanlı anlara sebep oldu.

Köklü tarihi ve kültürel değerleriyle dikkat çeken Bursa’nın ‘Dünya Mirası’ ilan edilişinin 1’inci yılı da anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Hafta sonundan bu yana panel, müze açılışı ve sergiyle kutlanan ‘UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’nün son etkinliği de Bursa’nın geleneksel kültürel değerlerini vatandaşlarla buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun da katıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

40 Ney 1 Nefes

Orhangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Neyzen İbrahim Benlioğlu ve ekibi, ‘40 Ney 1 Nefes’ dinletisiyle gönüllere hitap etti.

Programda, usta sanatçılar Arife Aktuğ, Nükhet Poyraz, Hatice Yüksel, Gül Kölük, Ersut Biçkin, Zeynep Gültekin ve Mutlu Çatalkaya; ebru, tezhip, kaligrafi ve çini gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler sundu. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.