Bursa’da yapılan işçi eylemi, otomotivde üretimi durdurdu

Bursa’da yapılan işçi eylemi, otomotivde üretimi durdurdu

Bursa’da üretim yapan Türkiye’nin otomotiv devleri Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında çalışan işçilerin, ücret artışı isteğiyle başlattıkları eylem, üretimin durmasına neden oldu.

Türk Metal Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Bosch’ta çalışan işçilere toplu sözleşmeyle yüksek oranda zam verilmesi, Oyak Renault ve TOFAŞ başta olmak üzere aynı sendikanın örgütlü bulunduğu diğer fabrikalarda çalışan işçilerin tepkisine yol açtı.

Sendikanın çifte standartlı uygulamasına başkaldıran işçiler, bir haftayı aşkın süreden beri  başlattıkları eylemlerine kararlı bir şekilde devam ediyor.

Otomotiv sektörü durma noktasına geldi

Oyak Renault'ta başlayan iş durdurma eylemi, TOFAŞ ve ardından da Coşkunöz fabrikasına sıçradı. İşçilerin kararlı eylemleri sonrası üretime ara veren fabrikalarda otomotiv sektörü adeta durma noktasına geldi. Otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren Coşkunöz'ün ardından, Mako fabrikasındaki işçiler de bu sabahtan itibaren iş bıraktı.

İşçiler, Bosch fabrikası çalışanlarına yapılan zammın kendilerine de yapılmasını isteyen işçiler, sendikanın eylemleri sonlandırma adına işten çıkartma uygulamasına da son vermesini istiyor.

Oyak Renault fabrikasında eylem yapan işçilere aileleri  de destek veriyor. İşçiler, yakınlarının evden getirdikleri kumanyalar ile karınlarını doyuruyor. Birçok fabrika çalışanı işçisi de aralarında para toplayıp, eylem yapan arkadaşlarına destek oluyor.

Battaniyeler üzerinde yatan işçiler, isteklerini elde edinceye kadar direnmeye devam edeceklerini ifade etti.  (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.