Bursa'daki patlamayla ilgili 3 müfettiş görevlendirildi

Bursa'daki patlamayla ilgili 3 müfettiş görevlendirildi

​Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir tekstil fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili 3 müfettişin görevlendirildiği bildirildi.

Gürsu'da bir boya fabrikasının buhar kazanında meydana gelen patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 3 müfettişin görevlendirildiği belirtildi.  

Gürsu Organize Sanayi Bölgesindeki (GÜRSAB) bir tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanının patlamasıyla, aralarında fabrika sahibi Şükrü Demir'in oğlu Yavuz Demir'in de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Fabrika binasının enkaz yığınına dönüştüğü patlama nedeniyle çevredeki çok sayıdaki iş yeri ve araçta da hasar oluştu.

Bugün saat 11.00 sıralarında, Bursa’nın Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde Şükrü Demir'e ait Gökkuşağı Tekstil Fabrikası'nın boyahane bölümünde, 9 işçinin çalıştığı sırada, büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi.

Patlama sonucu fabrika binasında göçük meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri 112 Acil Servisi'ne ait ambulanslar, AFAD, AKUT ve NAK ekipleri de bölgeye ulaştı. Can pazarının yaşandığı patlama sonrası enkaz altından 4 işçinin cansız bedeni çıkartılırken, hastaneye sevk edilen ve aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılardan biri de yolda hayatını kaybetti.

Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıdaki işyeri ve araçta da hasar oluştu. Patlamanın şiddetiyle 30'dan fazla aracın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Bursa Valisi: 5 kişi hayatını kaybetti

Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Küçük, patlamanın buhar kazanında yüksek basınç sonucu gaz sıkışmasından meydana geldiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Vali Küçük, patlama anında olay yerinde olan 4 kişinin hayatını kaybettiğini diğer bir kişinin de hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölenlerden biri fabrika sahibinin oğlu

Ölenlerden birinin ise iş yeri sahibi Şükrü Demir'in oğlu Yavuz Demir olduğu öğrenildi.

Patlama sonrası Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet Hastanelerine aralarında durumu ağır olanların da olduğu toplam 16 yaralının getirilip tedavi altına alındığı öğrenildi.

Patlamadan hemen sonra Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile AFAD ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan özel eğitimli köpekler, enkaz altında uzun süre canlı arandı.

Arama kurtarma ekipleri olay yerindeki vatandaşları uzaklaştırıp, iş makinelerini durdurarak enkaz altındakilere seslenerek tepki bekledi. Uzun bir bekleyişin ardından enkaz altında başka kimsenin olmadığı belirlendi.

Bakanlık tarafından üç müfettiş görevlendirildi

Patlama sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu, fabrika hakkında araştırma ve inceleme yapması için 3 müfettişi görevlendirdi. Müfettişlerin fabrikanın çalışma koşullarını araştıracağı bildirildi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.