Bursa’dan dünya liderlerine "Harekete geçin" çağrısı

Bursa’dan dünya liderlerine "Harekete geçin" çağrısı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze’de başlattığı yıkıma karşı Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulunarak ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmelerini istedi.

Siyonist işgal rejiminin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösteren HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına katılan birçok STK temsilcisi ve halk, bir kez daha işgal rejimini telin etti.

Filistin’de şehit olanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan duanın ardından basın açıklamasını HÜDA PAR Bursa İl Başkan Yardımcısı Adnan Alınç okudu.

“İslam âleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine kahroluyoruz”

Alınç, “Bugün siyonist terör çetesinin; Müslümanların sadece onuru ve izzetini çiğnemesine, şehirleri harap, bedenleri parçalamasına, katliamlarını gizlemek için basın merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri başlarına yıkılan, Allah’tan başka sığınağı olmayan kardeşlerimize, bacılarımıza, kahrolmuyoruz. Bugün aynı şekilde koskoca İslam âleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine kahroluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır”

"İslam toplumunun faaliyet gösteren bütün teşkilatlarını, insanlık onurunu korumayı görev sayan tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete çağırıyoruz" diyen Alınç, “Kudüs’ün barış yurdu olmasının temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. İslam ülkelerinden; ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye, israile karşı somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Diyoruz ki; nasıl ki Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır.” dedi.

Program yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. 


Bursa’dan dünya liderlerine

Bursa’dan dünya liderlerine

Bursa’dan dünya liderlerine

Bursa’dan dünya liderlerine

Bursa’dan dünya liderlerine

Bursa’dan dünya liderlerine

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.