Bursalılar bayram namazı için Ulu Cami'ye akın etti

Bursalılar bayram namazı için Ulu Cami'ye akın etti

Ramazan Bayramı'nı namazını eda etmek için Bursa'nın tarihi Ulu Camisi'ne akın eden vatandaşlarla birlikte İç İşleri Bakanı Efkan Ala'da namaz kıldı. Bursalılar namazın ardından kabir ziyareti yaptılar.

Bayram namazını eda emek için kentin tarihi Ulu Camisi'ne gelen Bursalılar, bayram namazını kıldıktan sonra mezarlık ziyareti yaparak medfun olan akraba ve yakınların için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler.

Bayram namazını eda etmek için Bursa’nın en tarihi ve Türkiye’nin sayılı büyük camilerinden olan 20 kubbeli Ulu Cami binlerce kişinin katılımıyla cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar cami avlusunu da doldurdu.

Bursa Ulu Cami Baş İmam Hatibi Zekeriya Şekerci’nin vaazını dinleyen Bursalılar daha sonra binlerce kişiyle bayram namazı kıldırdı. Kılınan Bayram namazının ardından camii cemaatine yönelik bayram hutbesi veren Şekerci, mübarek Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini ve İslam coğrafyasında akan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi.

Verilen hutbenin ardından camide bulunan halk, bayramlaştı. Bayramlaşmaya İçişleri Bakanı Efkan Ala Bursa Valisi İzzettin Küçük katıldı. Bayramlaşmada cami cemaatine şeker ve lokum ikramında bulunuldu.  

İç işleri Bakanı Efkan Ala Bayram namazını kıldığı Bursa Ulu Camide açıklamalarda bulundu. Ala, Ulu Cami'deki bayram namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın Türkiye'ye ve dünyaya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Açıklamasında Ramazan Bayramı'nın bütün insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni eden Bakan Ala, “Dünyada çeşitli ülkelerde ABD'den Almanya'ya, Suudi Arabistan'dan Fransa'ya, Türkiye'ye, Rusya'ya kadar her yerde insanlığın başının belası olan, insanlık düşmanı bir terör söz konusu. Buna karşıda Rabbim'den yardım diliyoruz. Küresel anlamda iş birliği çağrısında bulunuyoruz. Yani öyle bir çağa adım attık ki bir ülkenin menfaatine olan diğer ülkenin de menfaatine oluyor, bir ülkenin zararına olan diğer ülkenin de zararına oluyor. Onun için insanlık yeni bir medeniyeti inşa etmelidir. Bu bayramın bu düşünceleri irdeleme fırsatı sunmasını diliyorum. Bu bayramın yeniden bir düşünme imkanı sunmasını diliyorum. Hepimizin bayramı mübarek olsun. Vatandaşlarımızın çoluk çocukla birlikte nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum” diye konuştu. (Zeki Aras –İLKHA) 
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.