Bursalılardan Yeni Zelanda'daki şehidler için dua ve gıyabi cenaze namazı

Bursalılardan Yeni Zelanda'daki şehidler için dua ve gıyabi cenaze namazı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah namazı programına iştirak eden Bursalılar, Yeni Zelanda'daki şehidler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, geçtiğimiz cuma günü Yeni Zelanda'daki 2 camiye düzenlenen Haçlı terörü saldırısında şehid olan 50 Müslüman için sabah namazında Bursa Ulu Camii'nde bir program düzenledi. Bursalıların yoğun iştirak ettiği programda, Yeni Zelanda'daki şehidler için dua edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan sabah namazının ardından kitle cami avlusunda toplandı. Cami avlusunda toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirerek, Haçlı terör saldırısına tepki gösterdi.

İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Ebubekir Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, HÜDA PAR Bursa İl Başkan Yardımcısı Zeki Aras tarafından yapılan dua ile devam etti. Zalimlere lanet edilirken, mazlum ve mustazaflara da dualar edildi.

Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırısında şehid olan Müslümanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunulurken, tüm İslam âlemine taziyeler sunuldu.

Yapılan duanın ardından toplanan kalabalık, daha sonra gıyabi cenaze namazı kılmak için saf tuttu. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından program nihayete erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler