Bursa'ya 750 yataklı devlet hastanesi yapılıyor

Bursa'ya 750 yataklı devlet hastanesi yapılıyor

Bursa'da yapılacak olan 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin temel atma töreni Sağlık Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Merkez Osmangazi ilçesi Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu yanında yapılacak 750 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu katıldı.

Yeni hastanede genel, doğum ve onkoloji olmak üzere 3 bölüm bulunacak. 100 dönümlük bir alana yapılacak olan 750 yatak kapasiteli hastanenin 2019 yılında açılması planlanıyor.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin Bursa'nın sağlık alanında gelecek 50 yılına katkı, sağlık sorunlarının çözümüne destek olacağını ifade etti.

Hastanenin modern şekilde yapılacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Bütün bu çevredeki sağlık sorunları yoluna girmişken, Bursa merkezde sağlık hizmeti sunumunda ciddi düzeyde yetersizlik vardı. Bursa'nın yoğun bakım yatak talepleri, Bursa'nın temel sorunu haline gelmişti. Bu anlamda bütün önceliği kent merkezindeki sağlık hizmetlerini bir an önce başlatabilmek adına yoğun çalışmalar yaptık." dedi.

Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da kısa bir konuşma yaptı. Akdağ, "Türkiye'de 3-4 yıl içinde sağlık yatırımları için 'Şurada bu yatırımı yapacağız, burada öteki yatırımı yapacağız' demeye gerek kalmayacak. 2023 vizyonuna uygun biçimde Türkiye'deki tüm kamuya ait sağlık binalarını en mükemmel hale getirmiş olacağız." dedi.

"ABD'de kişi başına her yıl 9 bin doların üzerinde sağlık harcaması yapıyor"

Sağlık Bakanı Akdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlaç, sigara şirketleri, özel sektörde hizmet veren birçok yapı, bunlar güçlü finansal kuruluşlardır, güçlü lobileri olan kuruluşlardır. Bakın ABD bugün kişi başına her yıl 9 bin doların üzerinde bir sağlık harcaması yapıyor. Ama aynı ABD'de 30 milyon kişinin sağlık sigortası yok. Onlar hastanelerin kapılarında sürünüyorlar. Birçok ABD vatandaşının da sigortası olmasına rağmen hizmetleri alırken neyi var neyi yoksa satmak zorunda kalıyor. Türkiye'de de geçmişte bu böyleydi."

Türkiye'de her bir vatandaş için yılda 500 dolar sağlık harcaması yaptıklarını söyleyen Recep Akdağ, 500 dolarla her türlü hizmetleri verebildiklerini kaydetti.

Törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Mehmet Müezzinoğlu, Recep Akdağ ve beraberindekiler butona basarak, hastanenin temelini attı. (Mustafa Bikeç-İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.