Bursa’ya iki yeni OSB projesi

Bursa’ya iki yeni OSB projesi

Bursa’da iki yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin projesi hayata geçirildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sanayi kenti Bursa'nın çarpık sanayileşme sorununu ortadan kaldıracak çalışmalar kapsamında düzenlenen toplantıyla iki OSB (Organize Sanayi Bölgesi) projesini hayata geçirdi.

'Saidabat Kadınları Yardımlaşma Derneği' binasında gerçekleşen toplantıdan sonra konuşan Vali Karaloğlu, "Bilindiği gibi Bursa'da 8 'Islah Organize Sanayi Bölgesi' vardı ve bir de Hasanağa bölgemizi genişletmek suretiyle ıslah çalışmalarını yapıyorduk. Bu akşam ki 2 bölge ile beraber 9'da 5'ini tamamlamış olduk. Bu akşam bu toplantımız ile Barakfaki ve Akçalar Islah Organize Sanayi Bölgelerimizin yönetimini seçtik ve ilk toplantı kararlarımızı aldık.” ifadelerini kullandı.

Bakanlığa gönderilecek kararlardan sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanının oluru ile hem Akçalar da hem de Barakfaki'de Islah Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmuş olacağından söz eden Karaloğlu, “Geçmişte belki imkansızlık, belki de kenti yönetenlerin sanayicinin arkasından gitmesi sebebiyle Bursa'da çarpık kentleşme ile beraber çarpık sanayileşme de birlikte maalesef oluşmuş. İşte bu çarpık sanayileşmeyi ortadan kaldırmak, sanayinin çevreye olan etkisini en aza indirebilmek için başlatılan Islah Organize Sanayi Bölgesi çalışmasında iyi bir mesafe kat ettik. Bursa bir sanayi kenti ve Bursa sanayi kenti olmaya devam edecek. Fakat Bursa'da sanayi düzenli bölgelerde gelişecek, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek bir konuma gelecek. Bursa'da uyumlu bir çalışma var. BTSO üyelerimize ve toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bursa iş dünyası adına toplantı sonunda açıklama yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay'da, "Günümüzün gelişen koşullarında özellikle sanayideki üretimin dünya ile rekabet edebilir hüviyete kavuşmasında OSB'lerin önemi çok fazla" dedi.   (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.