Bütün enerjimizi Kızıltepe’nin kalkınması için harcamalıyız

Bütün enerjimizi Kızıltepe’nin kalkınması için harcamalıyız

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından bir program düzenlendi.

AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında bir düğün salonunda program düzenledi.

Programa, 22’nci Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, AK Parti il ve ilçe teşkilatı, kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar'ın Ankara’da bulunmalarından dolayı programa katılamadıkları belirtildi.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kızıltepe İlçe başkanı Faruk Kılıç, Egemen güçlerin bölge ve Türkiye üzerinde oynadıkları oyuna karşı durmak için halk oylamasında herkesi "evet" demeye davet etti.

Kızıltepe'nin kültürel, ticari ve coğrafik önemine değinen Kılıç, "Kızıltepe, 250 bini yerli 45 bini Suriyeli ve yaklaşık 15 bini Nusaybinli olmak üzere toplamda 300 bini aşan nüfusuyla Mardin'in en büyük ilçesidir. Kızıltepe ilçemiz 44 ilden büyük bir merkezdir. Kızıltepe çevre ilçelerinden de gelen vatandaşlarımızın alışveriş yaptığı bir ticaret merkezidir. Yıllık ihracatı bir milyar dolar olan Mardin Organize Sanayi Bölgesinin büyük bir çoğunluğu Kızıltepeli müteşebbislerden oluşmaktadır. Bir milyon 100 bin dönüm verimli ve geniş arazileri bulunan, çift ürün alınan, arazilerinin yüzde 70'i sulanabilen, milli ekonomiye, istihdama ve ülkenin gelişimine katkı sağlayan Mezopotamya ovası Kızıltepe'dedir. Kızıltepe 142 bin seçmeni ile Mardin siyasetini direk etkileyen bir kenttir." dedi.

Kızıltepe’ye şimdiye kadar hizmet yapılmadığından dolayı büyük ve harabe bir köy görünümünde olduğuna söyleyen Kılıç, ilçenin kaçak yapılaşma, trafik, alt ve üst yapı, çarpık kentleşme gibi sorunları olduğunu vurguladı.

Kılıç, "Sizler bunu hak etmiyorsunuz. Bu yapıdan derhal kurtulmamız gerekir. İlçemizi daha müreffeh ve yaşanabilir bir kent haline getirmemiz için el birliğiyle çalışmamız gerekir. Burada bulunan her bireye görev düşmektedir. Hepimiz bu konuda fedakârlık göstermeliyiz. Elbirliği ve güç birliği yaparak bütün enerjimizi Kızıltepe'nin kalkınması için harcamalıyız. Küskünlüklerimizi politik hesaplarımızı, kişisel beklentilerimizi bir tarafa bırakarak 'ben' yerine 'biz' demeliyiz. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katılımımızı artırmak, egemen güçlerin bölgemiz ve ülkemiz üzerinde oynadıkları oyuna, yaptığı zulme dur diyebilmemiz için sizlerden destek istiyoruz." diye konuştu.

Programda ayrıca 22’nci Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez de kısa bir konuşma yaptı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.