Büyükşehir Belediye Yasasının Manisa'ya Etkileri

Büyükşehir Belediye Yasasının Manisa'ya Etkileri

Manisa TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen panelde Büyükşehir Belediye Yasası ve Manisa'ya etkileri masaya yatırıldı.

MANİSA - TMMOB Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği'nin Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu panelde Büyükşehir Belediye Yasası ve Manisa'ya etkileri konuşuldu.

 

Moderatörlüğünü Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mahalli İdareler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç.Dr. Fatih Demir, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Zeki Yıldırım katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Başkanı Atilla Efendioğlu, panele katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek Panel Yöneticisi ve Panelistleri kürsüye davet etti. İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelin ilk bölümünde Panelistler sunum ve konuşmalarını yaptılar, ikinci bölümde ise panelistler, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin gerektiği gibi görev yapabilmesi için güçlü bir teknik kadronun oluşturulmasının şart olduğunun konuşmacılarca belirtildiği panelde konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Büyükşehir Belediye Yasasının halkımızın tamamını ilgilendiren çok yönleri var. Toplantı daha çok planlama ağırlıklı idi. Zaten Mimarlar odamızın ağırlıklı olarak oda sorumluluğu kapsamına giren birinci önceliğinin bu olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle konunun teknik bir boyutu, uzmanlığa dayalı bir boyutu. Bu nedenle ben şahsen konuşmaktan çok istifade etmeyi kendi adıma tercih ettim. Ama biliyorum ki, Manisa'da herkesin kafasında netleşmediği, sormak istediği noktalar vardır. Bu büyük şehir modeli Türkiye'de aslında bu şekliyle ilk defa uygulanıyor. İlin tamamı büyükşehir alanı oluyor. Güçlü bir Belediye ortaya çıkıyor. Manisa'da büyük şehir modelinde özel idareler kalkıyor. Büyükşehir daha güçlü bir yapı. Hizmet satın alma potansiyeli ile meslek odaları ile Üniversiteleri ile. Ulaşım sorunu büyük önem taşıyor. Vatandaş açısından eğitim, ulaşım sorununun çıkmaması için Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerinin çok iyi örgütlenmesi ve daha önceki kurumlar tarafından yapılan işlerin aksamaması için özverili bir çalışma yapılması lazım. İyi olacağına inanıyorum." dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.