Büyükşehir İskele Caddesindeki ağaçları kent ormanına taşıyor

Büyükşehir İskele Caddesindeki ağaçları kent ormanına taşıyor

Van Büyükşehir Belediyesi İskele Caddesi’nde bulunan ağaçları özel ağaç söküm aparatı ile sökerek Edremit Kent Ormanına taşıyor.

Daha önce İki Nisan Caddesi’nde yaptığı yenileme çalışması sonrası şimdi de İskele caddesinde çalışmalara başlayan Van Büyükşehir Belediyesi, tek yönlü olarak hizmet veren İskele Caddesini yeniden çift yönlü olarak hizmet vermesi için hazır hale getirme çalışmalarını başlattı.

Bu kapsamda bir süre önce yol genişletme çalışmalarına başlanan caddede bulunan ağaçlar özel söküm aparatı ile sökülerek taşınmaya başladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan özel bir aparat sayesinde caddenin sağında ve solunda bulunan 232 dişbudak ağacı köklerine zarar verilmeden yerinden sökülerek Edremit Kent Ormanına taşınıyor.

Halen devam eden taşıma işlemi sırasında ağaçların zarar görmemeleri için gövdeleri özel bir köpükle sarılırken kökleri ise hasır ile kaplanarak kendi kök toprağı ile birlikte taşınması sağlanıyor.

232 adet çınar ve ıhlamur dikilecek

İskele caddesinde bulunan ağaçların sökümünün tamamlanmasının ardından yenilenen caddenin iki yanındaki kaldırımlara toplam 232 adet, boyları ortalama 3 buçuk metre olan ıhlamur ve çınar fidanları dikilecek. Ağaç dikim çalışmalarının tamamlanmasının ardından refüjlere de 3 bin adet çeşitli çalı ve süs bitkisi dikilecek.

Büyükşehir 2 Yılda 30 bin ağaç dikti

“Daha yeşil bir Van” sloganıyla çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi 2017-2018 yılları arasında 30 bin ağaç dikimi gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kentte bulunan park - bahçe ve ormanlık alanlara iki yıllık süreçte yaklaşık olarak 30 bin ağaç, 130 bin gül ve çalı bitkisi ile 1 milyondan fazla mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.