Çad'a 10 kamyon yardım

Çad'a 10 kamyon yardım

Afrika'nın ortasında, ulaşılması en güç bölgelere giren Türkiyeli yardım kuruluşlarına ait acil yardım kamyonları, Çad'ın Sudan sınırında bulunan mültecilere yardım dağıttı. Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, "Allah, halkımıza güç kuvvet v

ÇAD - Çad’ın Sudan sınırındaki mültecilere Türkiyeli yardım kuruluşları yardım ellerini uzattı. Darfur’da devam eden kabileler arası çatışmalardan kaçan çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 100 Bin civarında insanın çok zor şartlar altında ve kızgın çöl sıcağında yaşam savaşı vermesi üzerine Türkiyeli yardım kuruluşları harekete geçti. Bölgeye acil yardım kamyonları gönderdi.

 

10 Kamyon yardım ulaştırıldı

Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın çağrısı ile harekete geçen Cansuyu Derneği, TİKA, Diyanet Vakfı, İHH ve Gönüllüler-Bisegder’den oluşan Türkiyeli yardım kuruluşları bölgeye 10 kamyondan oluşan ilk yardımları ulaştırdılar. Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas ise Türkiye’nin gerçekten büyük bir ülke olduğunu ifade ederek; “Şubat ayından itibaren Çad'a on binlerce Darfurlu iltica etti.  Ayrıca 40 yıldan fazla devam eden iç savaş yıllarında Çad'dan Sudan'a geçen kendi vatandaşları da oradaki ölümcül olaylardan kaçarak kendi ülkelerine geçiş yapıyordu. Yiyecek yok, içecek su yok, hepsinden kötüsü yağmur mevsimi bir iki hafta sonra bastıracaktı. Bundan dahi korunamayacaklardı. Çad Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan çağrı hemen Türkiye'nin her biri çok kıymetli Sivil Toplum Kuruluşlarını, her yıl şanlı sayfalarına yenilerini ekleyen kurum ve kuruluşlarımızı harekete geçirdi. Tonlarca ihtiyaç malzemesi ile başkent Encemine'den 10 kamyonla yola çıkardılar” diye konuştu.

 

Afrika’nın ulaşılması en güç bölgeleri

Yardıma muhtaç olan mültecilerin yaşadıkları sınır bölgesinin başkente 1000 kilometreden daha fazla uzakta olduğunu söyleyen Büyükelçi Kavas; “Bazı kamyonlar bu yolu 4 günde alırken, bazıları 7 günde ancak alabildiler. Darfur'dan gelen 75 bin kişinin 25 bin kadarı onlarca yıl önce Çad'dan Sudan'a göçenlerdi. Her türlü yardıma ihtiyaç vardı.  Aradan üç ay geçmiş, yolların kapanmasına ramak kalmıştı ki buradan hiç haberdar olmayan Türkiye'nin gücü Afrika'nın tam ortasında ve gidilmesi en zor yerine kadar ulaştırılmıştı. Yağmurlar başlamış, vadiler henüz su ile dolmasa da çamurlar kamyonlara yol vermiyordu. Afrika'nın ulaşılması en zor noktasındaki din kardeşlerimize ihtiyaç duydukları her şeyi götürmeyi başardık” dedi.

 

Türkiye büyükelçisi: Allah halkımıza güç kuvvet versin

Türkiye’nin Somali'ye, Myanmar'a, Mali'ye ve Nijer'e uzattığı yardım ellerini çok kuvvetli bir şekilde Tissi'ye de uzatmış olduğunu ifade eden Büyükelçi Prof. Dr. Kavas, şöyle devam etti; “Allah halkımıza güç kuvvet versin ve her türlü sıkıntıdan muhafaza etsin. Zira tüm Müslümanların ve de insanlığın inleyen acılarını en iyi o hissediyor ve yardımlarına koşacak enerjiyi kendisinde buluyor.”

(Muhammed Can / İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.