Çağımızda gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir

Çağımızda gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, "Teknolojinin ve iletişim araçlarının geliştiği ve dünyanın küçük bir köy haline geldiği çağımızda, gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir." dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, “10 Ocak Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gazeteciliğin, halkın gören gözü, duyan kulağı ve haykıran sesi olduğunu belirten Erat, objektif, tarafsız ve dürüstlük ilkesinden ödün vermeden mesleklerini icra eden tüm gazetecilerin gününü kutladığını söyledi.

Erat, halkın haber alma kaynağı olan gazetecilerin tarafsız olması gerektiğini ifade ederek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Teknolojinin ve iletişim araçlarının geliştiği ve dünyanın küçük bir köy haline geldiği çağımızda, gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir. 4. güç olarak bilinen gazetecilik, toplumu yönlendirme ve toplumda algı oluşturma bakımından belki en büyük güç haline gelmiştir. Çok zor ve o kadar da önemli olan bu mesleği icra eden gazeteciler büyük bir sorumluluğun altındadırlar.  Bu zorluklar ve sorumluluklar altında görevlerini yapan gazetecilerin haklarını iyileştirme konusunda yeterli bir çalışmanın yapılmadığı kanısındayız."

Bu zor mesleği icra eden gazetecilerin hayat şartlarının daha iyi bir hale getirilmesi için çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini belirten Erat, "Kutsal ve o kadar da zor olan bu mesleği icra eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.