Çaldıkları koyunlarla birlikte yakalandılar

Çaldıkları koyunlarla birlikte yakalandılar

Bingöl'de çalınan küçükbaş hayvan ile birlikte 3 zanlının yakalandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, Bingöl ili Karlıova ilçesi Sarıkuşak köyünden çalınan küçükbaş hayvanlarla birlikte 3 şüphelinin yakalandığını ve haklarında adli işlem başlattıklarını belirtti.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İli Ergani İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat eden C.K. isimli şahıs, 2019 yılı Ekim ayı içerisinde hayvanlarının bulunduğu Bingöl ili Karlıova ilçesi Sarıkuşak köyünden 90 adet küçükbaş hayvanının çalındığını, hayvanlarını 20 gün önce satın almak için gelen şahısların çalmış olabileceğini beyan etmiştir. Devam eden çalışmalar neticesinde, Ekim ayı içerisinde hayvan sahibinin Bingöl ilindeki ağılına gelen şahısların aracı ve sonrasında olayı gerçekleştiren A.B., G.B. ve İ.B. isimli şahıslar tespit edilmiştir." denildi.

Belirlenen adreslerinde operasyon yapıldığı belirtilen açıklamda, "A.B, G.B. ve İ.B. isimli şahıslar ikamet ettikleri evde yakalanmıştır. Şahısların ağıllarında yapılan kontrolde hayvanlara rastlanılmamış, bahse konu hayvanlar A.B. isimli şahsın oğlu E.B.’nin çobanlığını yaptığı hayvanlar arasında arazide bulunmuştur. Hayvan sahibi ile yapılan kontrolde 59 adet küçükbaş hayvanın hırsızlık olayına konu olan hayvanlardan olduğu tespit edilmiştir. Hırsızlık olayına konu olan 59 adet küçükbaş hayvan, hayvan sahibi C.K. isimli şahsa teslim edilmiş, teslim etme esnasında devriyenin görevini tehdit ve cebir kullanarak engellemeye çalışan E.B. hakkında 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçundan,  A.B., G.B. ve İ.B. isimli şüpheliler hakkında 'Hırsızlık' suçundan adli işlemlere başlanılmıştır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.