Cami açılışında Kur'an kursu temeli atıldı

Cami açılışında Kur'an kursu temeli atıldı

Mardin'in Midyat ilçesi Şenköy Beldesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Hicret Camisi'nin açılışı ve Kur'an Kursu'nun temel atma töreni birlikte yapıldı.

MARDİN - Midyat'a bağlı Şenköy Beldesi'nde hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan 2 yüz kişilik Hicret Camisi hizmete açıldı. Ardından yapımına başlanan 100 kişilik Kız ve Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Törene, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

"Binalar tek başına bir şey ifade etmiyor"
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, törende yaptığı konuşmada, binaların tek başına bir şey ifade etmeyeceğini belirterek, önemli olanın o binalarda görülen hizmet olduğunu vurguladı.

 

"İslam'ın neferi öğrenciler yetişecek"
Gelecek nesillerin yetiştirileceği bir binanın temel atma törenini gerçekleştirdiklerini dile getirerek konuşmasına başlayan ilçe müftüsü Muhammed Çiçek ise, "İslam medeniyetini temsil eden eğitim kurumları ve ibadethanelerimiz bulunmaktadır. Bugün bu güzel beldemizde İslam medeniyetinin ışığı ve neferi olan öğrencileri yetiştirecek olan Kur'an Kursu binamızın temelini atıyoruz. Burada inşallah yatılı öğrencilerimiz hafızlık eğitiminin yanı sıra insanlığa numune olabilecek İslam dinin temel kaynaklarına dayanarak ilim öğrenecekler. Gündüzlü eğitimde de yine öğrenciler Kur'an-ı Kerim'in tilavetini öğrenecekler. Bugün aynı zamanda yapımı tamamlanan Hicret Camimizi de hizmete açıyoruz" dedi.

 

İlk harç dualar eşliğinde döküldü
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Kıdemli Başmüfettiş Osman Kılıç'ın okuduğu dua ve kurdele kesiminin ardından, kurban kesildi. Daha sonra katılımcılar başlayan inşaatın temeline ilk harcı dualar eşliğinde döktüler. 520 metrekare kapalı alan üzerinden kurulacak olan Kız Erkek Yatılı Kur'an Kursu, 6 katlı ve 100 öğrenci kapasiteli olacak. Binada, yemekhane, yatakhane, konferans salonu, çamaşırhane, bulaşıkhane ve sosyal alanlardan oluşan bölümler yer alacak.

 

Camide ilk namaz
Katılımcılar daha sonra yapımı tamamlanan Hicret Camii'nin açılışına katıldı. Dualarla açılışı yapılan caminin kurdelesinin kesilmesinin ardından Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Kıdemli Başmüfettişi Osman Kılıç, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek ve vatandaşların katılımıyla camide akşam namazı kılındı. (M.Sait Başaran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.