Cami ve abdesthanelerimizi engelsiz hale getireceğiz

Cami ve abdesthanelerimizi engelsiz hale getireceğiz

​Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, engelli vatandaşların abdestlerini daha rahat alıp, kolay bir şekilde ibadetlerini yapmaları için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, engelli vatandaşların abdestlerini daha rahat alıp, kolay bir şekilde ibadetlerini yapmaları için çalışma başlattıklarını belirterek bazı camilerdeki WC'leri ücretsiz yapacaklarını belirtti.

Cami ve Kur'an kurslarında engellilerin çoğu zaman ihmal edildiğini belirten Müftü Genç, "Engellilerin rahat bir şekilde ibadet edebilmelerini sağlayacak ortamı sağlayamadık şu ana kadar. Geç kaldık ama hatamızın farkına vardık.  Bundan sonra camilerimizde, Kur'an kurslarımızda, hizmet binalarımızda engelli kardeşlerimizin durumunu göz önünde bulundurarak, onların da hizmeti en güzel bir şekilde almalarını sağlayacak ve camilerimizde ibadetini en güzel şekilde, gerekirse imamımızın arkasına kadar yanaşarak kıldırmaları sağlayacak projelerin içinde olacağız inşallah." dedi.

"Engelli kardeşlerimizin ibadetine engel tüm engelleri kaldıracağız"

Müftü Genç, "Yine diğer taraftan da abdestlerini rahat alabilecek şekilde ortamlarını oluşturmak istiyoruz. Maalesef merkez camilerimizde Türkiye genelinde olduğu gibi bizde de sıkıntılar var. Engelli kardeşlerimiz beni ziyaret ettiği zaman şöyle bir söz vermiştim: Ulu Camii’nde rahat bir şekilde abdest alacaksınız ve imamımızın yanına kadar gelerek orada namazınızı kılacaksınız.  Engelli kardeşlerimizin abdestlerini rahat alacak bir şekilde Ulu Camii tuvaletlerinde asansör yapacağız. Abdesti aldıktan sonra da yine asansörle, imamımızın yakınına kadar girerek ibadetlerini rahat yapacak şekilde imkânlar oluşturacağız inşallah." dedi.

Bingöl merkezde bulunan Hacı Hıdır ve Ulu Camii'nin tuvaletlerinin uzun bir süredir ücretli olduğunu ve bu uygulamanın kalkması için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Genç,  şu anda belediye ile işbirliği halinde vatandaşların daha rahat abdest almaları için tuvaletleri ücretsiz hale getireceklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.