Cami ve Kur’an kurslarının sıkıntılarının çözülmesini bekliyoruz

Cami ve Kur’an kurslarının sıkıntılarının çözülmesini bekliyoruz

​Genişletilmiş Yönetim Kurulu İstişare Toplantısında konuşan Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, cami ve Kur'an kurslarının sıkıntılarının çözülmesini talep ettiklerini söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genişletilmiş Yönetim Kurulu İstişare Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, cami ve Kur'an kurslarının sorunlarının çözülmesini istedi.

Diyanet- Sen birinci istişare toplantısı Saat 10.30’da Eğitim-Bir-Sen toplantı salonunda gerçekleştirdi.  Memur-Sen Şube Başkanı Hamit Evin başkanlığında yapılan istişare toplantısına, din görevlileri ve Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşat ve heyeti katıldı.  

Toplantıda, din görevlilerinin sıkıntıları, Kur’an kurslarının, taziye evleri, vefat eden vatandaşlar için okunan salaların anlaşılmaması vb sorunlar ele alındı.

Yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Evin, "15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminde Diyanet-Sen Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar bize üye olan hocalarımıza sala okumaları için gönderdiği mesajı hocalarımıza ulaştırıp camilerde sala okumalarını sağladık 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Siirt’teki Kur’an kursu ve medreseleri tek tek ziyaret edip hediyelerini verdikten sonra sorunlarını yerinde dinledik.  15 Ocak 2017’de 400 adet seviye tespit bilgi kitabının dağıtımını gerçekleştirdik. Daha önce bir misafir hanemiz yoktu, 2 Nisan 2017’de Genel Başkanımızla birlikte 9 yataklı bir misafirhanenin açılışını yaptık, şu anda Şirvan, Pervari, Kurtalan ve diğer ilçelerden gelen hocalarımız artık otelde değil, bu misafir hanede kalıyor." şeklinde konuştu.

Yapılan faaliyetleri sıralandıktan sonra Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşat’tan şu sıkıntıların giderilmesi noktasında taleplerini sıralayan Evin, "Yakıtı olmayan Kur’an kurslarımıza adaletli bir şekilde yakıt temin edilmesini, İŞKUR aracılığıyla gönderilen aşçıların Kur’an kursları tarafından belirlenmesini, Belediye ve Diyanet-Sen Kur’an kurslarını birlikte ziyaret edip sorunlarını bizzat yerinde tespit edilmesi, diyanet personelinin davetlerine ve taziyelerine birlikte gidilmeli, Belediye bünyesinde 24 saat hizmet verecek, bay ve bayan olmak üzere gasil hane faaliyete geçirilmeli, taziye sahibine en az bir öğün olmak üzere yemek yardımında bulunulması ve son olarak vatandaşların vefatı da minarelerde okunan salaların anlaşılmaması sorunu had safhadadır, bu sistemin belediye bünyesinde oluşturulacak bir ekiple çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.  

Toplantıya katılan Belediye Başkanvekili Dilşat, din görevlilerinin vatandaş nazarında çok saygın ve hürmet edilen bir konumda olduklarını vurguladı.

Dilşat "Yaptığınız meslek kutsal bir meslek ama! Eğitim işi bambaşka bir şey bu bir gönül işi. Bu bir meslek değil, para karşılığında yapılabilecek bir iş değil. Vatandaş nazarında da öyle hürmet edilen bir konumunuz var.  Toplumu istediğimiz seviyelere, aslında özündeki o hak ettiği seviyelere çekmek için hep birlikte çaba sarf etmemiz gerektiği hepimizin kanaatidir. Birlikte neler yapabiliriz? Nasıl faaliyetlerle gençlerimizi, hak yoluna, doğru yola çevirebiliriz. Biz bunu yapmadığımız sürece maalesef çocuklarımıza ve gençlerimize namahrem eli değip o insani değerlerle yaratılan masum yavrular, maalesef gözümüzün önünde değersizleştirilip değer yargıları ellerinden alınabiliyor. Buda çok hüzün veren vebal altında bıraka bilen bir durum." şeklinde konuştu

Dilşat, belediye görevine atandığında, belediyenin halktan kopuk doğru dürüst bir faaliyeti olmayan sadece belirli kesimlere hizmet ettiğini savunarak sözlerine şunları ekledi:   

"Kültür hizmetlerine başladık, bu tür hizmetler yoktu. Bebeklerimiz dünyaya geliyor. Belediyenin mutlaka orda bir temasının olması gerekiyor, bebek paketleri hazırlandı, görevlilerimiz evlere gitmeye başladı. Evlenen kardeşlerimizle birlikteyiz, sembolik olarak görüne bilir ama verdiğimiz hediyelerin içerisinde Kur’an-ı Kerimimiz, seccademiz, ilmihalimiz, aile hayatını anlatan bir kitapçığımız mevcut. Yine cenaze hizmetleri biz geldiğimizde darma dağındı. Biri vefat ettiği zaman bütün imkânlar seferber ediliyordu fakat gariban biri vefat ettiğinde belediye ortada yoktu. Artık kim gelirse gelsin Allah’ın yarattığı insandır, biz ona hak ettiği cenaze hizmeti veriyoruz."

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.