Camide çocuk ve ebeveyn buluşması

Camide çocuk ve ebeveyn buluşması

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Kur’an kursu öğrencileri ve ebeveynleri düzenlenen programla camide bir araya geldi.

Silopi İlçe Müftülüğü, düzenlediği ‘Camide Çocuk ve Ebeveyn’ programıyla ilçe ve köylerdeki tüm erkek ve kız Kur’an kursu öğrencileri ve ebeveynlerini bir araya getirdi.

Çarşı Camii'nde gerçekleştirilen programa, Kur’an kursu öğrenci ile hocaları ve öğrencilerin ebeveynleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahiler ile devam etti. İkram ve okunan duanın ardından, öğle namazının cemaatle kılınmasıyla program sona erdi.

Müftülük personelleri tarafından çocuklara cami adabı anlatılırken, ebeveynlere çocuklarıyla daha çok ilgilenme ve camiye gönderme tavsiyesinde bulunuldu.

 İlçe Müftü Vekili Mesut Aslan yaptığı konuşmada, yozlaşan toplumda ilgisiz bırakılan çocukların düştüğü kötü durumu örneklerle anlattı. Aslan, ebeveynlere uyuşturucu, hırsızlık, ahlaksızlık illetleriyle ilgili uyarılarda bulunarak, camilerin çocukları bu kötü durumlara düşmesini engellediğini söyledi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’ten önceki cahiliye döneminin, Kur’an ve sünnetle düzeltildiğini anımsatan Aslan, günümüzde her geçen gün yozlaşan toplumun ancak Kur’an ve sünnet ile düzeleceğine vurgu yaptı.

Kur’an kursu öğrencileri Zeynep Öztürk, Emre Aslan ve Nurullah Tuncer, öğrenerek güzel vakit geçirdiklerini belirterek, bu tür programların daha çok yapılmasını istediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.