"Camilere uygunsuz girmek İslamın manevi değerlerine saygısızlıktır"

"Camilere uygunsuz girmek İslamın manevi değerlerine saygısızlıktır"

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, uygunsuz bir şekilde camilere girmenin İslamın manevi değerlerine saygısızlık olduğunu söyledi.

BATMAN- İl Müftüsü Hasan Çağlar, halkın ve turistlerin uygunsuz bir şekilde camilere girmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlar, yaptığı açıklamada camilere uygunsuz girmenin İslamın manevi değerine saygısızlık olduğuna vurgu yaptı.

Camilerin mübarek mekânlar olduğunu belirten Çağlar, "Camilere girerken caminin adabına riayet edilerek girilmesi gerekir. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği camilere Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı tarihi eser olan camilerin kapısına camiye girmenin adabı konusunda levha astırmıştır. Tabi ki camilere uygunsuz girmek kesinlikle doğru değildir. Gayri Müslimler camiye girebilir ama açık saçık bir şekilde değil. Açık saçık bir şekilde camiye girmemeleri gerekir ve şayet girerlerse ikaz edilmeleri lazımdır. Müslümanların camiye açık saçık girmeleri günahtır. Zaten dışarıda açık saçık gezmeleri günah, mübarek yerlere girerken saygısızlık olduğundan daha fazla günah olur" dedi.

Çağlar açıklamalarına şöyle devam etti: "Camilere uygunsuz girmek İslamın manevi değerine saygısızlıktır. Bunu değil Müslümanlar, gayri Müslimlerin de riayet etmeleri gerekir ve genellikle ediyorlar. Yurtdışında kaldığım bir süre gayri Müslimler, oradaki camilere girmek için nasıl yapacakları hususları öğrendikten sonra girdiklerini görüyorduk. Camilere nasıl girmeleri, ayakkabısını çıkarmasını, başını örtmesini gösterecek bir görevlinin olması lazımdır. Gerektiğinde münasip bir dille ama nefret ettirmeden camilere uygunsuz girdiklerinde onları yumuşak bir dille uyarmak gerekir."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler