Camilerimiz olmazsa olmazlarımızdır

Camilerimiz olmazsa olmazlarımızdır

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Bizim için camilerimiz olmazsa olmazlarımızdır." dedi.

Adıyaman TPAO konferans salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın'ın katılımıyla gerçekleşen programa Adıyaman İl Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katılım sağladı.

Yeşil Cami İmamı Mahmut Nedim Yetiş'in ney dinletisinin ardında görme engelli Ümit Şahin'in okuduğu ilahi ve ezgiler katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

"Cami hayatın içinde, hayat camidedir"

Müslümanların camiden ayrı olamayacağını belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Cami hayatın içinde, hayat camidedir. Bu yılki camiler ve din görevlileri haftamızın konusu ve teması cami ve hayat. Cami hayatın içinde, hayat camidedir. Bizim için camilerimiz olmazsa olmazlarımızdır. Kendilerinden ayrı kaldığımız zaman nefeslerimizin kesildiği mekânlardır. Fani ömrümüzde huzuru ve mutluluğu mutlak yaşadığımız mekânlardır. Namaz için camilere uğradığım zaman hatırıma Peygamber Efendimizin 'Namaz gözümün nuru kılındı.' hadisi gelmektedir." dedi.

Dünyanın sıkıntı ve dertlerinden bunalan insanların camiye girdiğinde hayat bulduğunu vurgulayan Taşçı, "Hayat inişli çıkışlıdır. Varlığı, darlığı, iniş, çıkışları, sıkıntı ve meşakkatleri var. Bütün bunlardan sıyrılıp güzel bir abdest alıp camiye girdiğimiz anki huzuru ancak yaşayan bilir. En önemli bir toplantıdan bile ayrılıp veya çok sıkıntılı bir borç yüküyle ilgili bir meşakkat yaşadıktan sonra camiye girdiğimiz zaman sıkıntılarımızı atarız. Tekbirle beraber ellerimizi kaldırıp dünya ve içindekileri ardımıza attığımız an yarın emri hak vaki olup da mekân-ı aslimize gideceğimiz zamana kadar şu fani âlemde yaşadığımız en huzurlu anlarımızdır camiyle olan anlarımız." ifadelerini kullandı.

"Mescitler arınan ve temizlenenlerin mekânlarıdır"

Camilerin ve mescitlerin temiz olan ve arınmayı sevenlerin mekânları olduğunu ifade eden Taşçı "İçeriye adımımızı attığımız anda ne borç, ne dert, ne keder kalır. Yani şu fani âlemde 24 saatte tüm 5 vakti topladığımız zaman ortalama bir buçuk saat, huzuru yaşadığımız saatlerdir. Allah'u Teâlâ Ayet-i Kerime'de Kuba Mescidi'nin şahsında tüm camileri anlatırken 'Buralar öyle mekânlar ki şu fani âlemde sürekli arınanlar temizlenenler ve temiz kalmayı seven ve isteyenler vardır.' buyuruyor. Camiler temizlenme arınma ve huzuru bulma mekânlarıdır." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.