Camiye yönelik terör saldırısı Midyat'ta telin edildi

Camiye yönelik terör saldırısı Midyat'ta telin edildi

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen haçlı terör saldırısı Mardin’in Midyat ilçesinde telin edildi.

Midyat Sivil Toplum Platformu tarafından, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen haçlı terör saldırısında şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması düzenlendi.

Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde  ikindi namazını müteakip ilk önce şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel okudu.

Son günlerde İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırıların arttığını belirten Yücel, şöyle konuştu: "Siyonist israil, Kudüs'te kutsal mabedimiz Mescid-i Aksay’ı işgal ederek, Müslümanlara ağır zulümler yapmaya devam etmektedir. Yeni Zelanda'da aşırı sağcı teröristler, örgütlü ve planlı bir şekilde cuma namazı esnasında camilere saldırarak masum Müslümanları  şehid etmiştir. Bu tür saldırıların tesadüf olmadığı ve uzun yıllardır batılı ülkelerde İslam'a ve Müslümanlara karşı yöneltilen düşmanca fikir, söylem ve uygulamaların bir sonucu olarak ortaya çıktığı görülmektedir." dedi.

İslamofobinin bir insanlık suçu olduğunu ve batı toplumlarını esir aldığını belirten Yücel, "Kınıyoruz! Maalesef üzülerek şahitlik ediyoruz ki İslamofobik tavırlar ülkemizdeki bazı çevreler tarafından da iştahla sergilenmektedir. Ezan-ı şerife yönelik hazımsızlık bunun en son göstergesidir. Bu bağlamda ilk mabedimiz Mescid-i Aksa’ya, Yeni Zelanda'daki camilere ve savunmasız insanlara yapılan saldırılar ve ülkemizde bazı çevreler tarafından ezan-ı şerife karşı yapılan saygısızlık kabul edilemez. Kınıyoruz!" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan  Molla İbrahim Akar ise, tarihte birçok camide katliam yapan Haçlı zihniyetinin tekrar hortladığını ifade ederek şunları söyledi:"Allah-û Teala Bakara Suresinin 114’üncü ayetinde ,  'Allah’ın mescitlerinde Allah’ın isminin anılmasını engelleyen  ve mescitlerin harap olmasına çalışanlardan daha zalim kim vardır.' diye buyurmuştur. Tarih boyunca İslam düşmanları çeşitli kisveler altına bürünerek İslam’ı ve İslam’ın mukaddesatlarına saldırıyorlar ve saldırmaya devam ediyorlar. Zaman zaman bunlar Siyonist kisvesine bürünerek 1994 yılında Filistin’de Gazze’de Halil El Rahman camisinde bir sabah vaktinde sonradan 'deli' dedikleri birisi tarafından basılmış ve 29 Müslüman şehid edilmiştir. Kimi zamanda Haçlı kisvesi altında bütün İslam beldelerine saldırmışlar, talan etmişler mukaddesatlarımızı çiğnemişlerdir. Bu Haçlı zihniyetlerinin tek bir gayeleri var: Yeryüzünden İslam’ı silmek ve tek bir Müslüman kalmayıncaya kadar Müslümanları katletmek istiyorlar. Dün Haçlı saldırıları maalesef bugün çeşitli kisveler altında gerçekleşmektedir. Dün camilere domuz etleri atanlar, cami duvarlarına ırkçı yazı yazanlar ve tesettürlü bacılarımıza saldıran zihniyet, bu hafta ise Yeni Zelanda’da bir Cuma gününde kalleşçe ve vahşice namaz kılan, tek suçları Allah’a ibadet etmek olan 50 kardeşimizi katletmişler, şehid etmişlerdir. Evet her türlü İslam karşıtı politikalarının yanında yer alan batılı devletlerin destekleriyle yapılan bu saldırılar ne ilk ne de son olacaktır. İslam ülkelerinin yöneticileri ve idarecileri Haçlı zihniyetine karşı birleşmedikçe asla ve asla bu saldırılar bitmeyecektir."

Yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Etkinlik sonrası gazetecilere konuşan HÜDA PAR İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Müslümanların birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Altunkaynak, "Özellikle bugünden itibaren cami ve mescitlerimizin tıklım tıklım doldurulması gerekir. Ancak bu şekilde bu zalim ve müstekbirlere gerekli dersi vermiş olalım. Bu vesileyle şehadete ulaşan tüm kardeşlerim şehadetlerini tebrik ediyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil ve hayırlı şifalar temenni ediyoruz." dedi.

Tevfik Acar da İslam dünyasının darmadağınık olduğunu ifade ederek, İslam ülkelerinin yöneticilerinin tepkilerini ortaya koyması gerektiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.