Çamlıyaylalı çiftçiler ilk kez domates hasadı yaptı video foto

Çamlıyaylalı çiftçiler ilk kez domates hasadı yaptı video foto

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde ilk kez alternatif domates ekimini yapan çiftçiler, ürün hasadına başladılar.

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde ilk kez alternatif domates  ekimini yapan çiftçiler, ürün hasadına başladılar. Hasattan memnun olduklarını belirten çiftçiler, domatesin kalitesinin diğer domateslere göre daha iyi olduğunu belirttiler.

Mersin'de  ‘Alternatif Domates Çeşitleri Üretimini Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında Çamlıyayla ilçesi Sebil, Körmenlik ve Kisecik mahallelerinde üretim yapan çiftçilere dağıtılan, raf ömrü uzun, nakliyede dayanıklı, yüksek verimli ve sofralık domateslerin hasadı başladı.

İlk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten çiftçilerden Osman Yasin, " Buralarda sadece üzüm yetiştiriyorduk. Bağcılıkta verim oldukça düşüktü. Ama Büyükşehir Belediyesinin buralara sulama suyu getirilmesiyle birlikte sebzeciliğe döndük. Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde 150 bin domates fidesi dağıttı. Biz bu fidelerden 11 binini 4 dönüm araziye ektik. Bu ekimden yaklaşık olarak 60 ton domates bekliyoruz. Domatesin kalitesi diğer domateslere göre oldukça daha iyi ve daha dayanıklı." dedi.

Daha önce tarlasında sadece erik yetiştiriciliği yaptığını belirten bir diğer çiftçi ise, "Daha önce buralar erik bahçesiydi. Kuruması nedeniyle tüm ağaçları sökmek zorunda kaldık. Şu an buraya Büyükşehir Belediyesinin bize verdiği domates fidelerini diktik. Her fideden yaklaşık 8 kilo domates bekliyoruz. Şimdilik ilk kez hasadını yapıyoruz. " şeklinde konuştu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.