Çamurlu yollar çile ve eziyete dönüştü

Çamurlu yollar çile ve eziyete dönüştü

​Batman’ın 60 bin nüfuslu en büyük ilçesi Kozluk’ta aylar önce başlayan altyapı çalışmaları nedeniyle bir türlü tamamlanmayan yollar halkı mağdur ediyor.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde altyapı çalışmaları nedeniyle aylardır yapılmayan yollar ilçe sakinlerini mağdur etmeye devam ederken, yağışlı havanın da etkisiyle çamur deryasına dönen yollar, mahallelilerin tepkisine neden oluyor.

Ana caddelerde başlatılan parke taşı döşeme çalışmaları ağır aksakta olsa sürerken, mahalle yollarında herhangi bir yol yapım çalışması görülmüyor.

Yağışlı havalarla birlikte mağduriyetlerinin daha da arttığını, durumu yetkili mercilere bildirmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ileri süren mahalle sakinleri, bozuk olan yollarının bir an önce bitirilmesini istiyor.

Araçların çamur ve çukurlu yollardan zorlukla geçtiği mahallelerde, öğrenciler de eve gidip gelmekte zorluk yaşıyor. 

İlçede hizmet diye bir şeyin kalmadığını savunan bazı vatandaşlar ise belediyenin bir türlü yapmadığı yolları kendi imkânlarıyla kullanışlı hale getirmeye çalışıyor.

“Vatandaşı bu çileden kurtarmalarını istiyoruz”

Halkın çektiği çilenin ortada olduğunu, yetkililere seslenerek yollarının yapılmasını istediklerini belirten Yamaçlı mahalle sakinlerinden Veysel Sayın, “Yaklaşık bir buçuk aydır bu yollar böyle su ve çamur altında. Bazı yetkililere sorunu ilettiğimiz halde kimse ilgilenmiyor. Gelip yapmalarını ve vatandaşı bu çileden kurtarmalarını istiyoruz. Çocuklar hep çamur içinde. Akşam eve geldikleri zaman çamur içerisinde geliyorlar. Yol diye bir şey kalmamış durumda. Çalışmalar yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Yollarımızın en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz. Ne halde olduğumuzu da görüyorlar ve biliyorlar. Gelsinler yolları yapsınlar.” dedi.

“Burada hizmet diye bir şey yok”

Kozluk’ta hizmet diye bir şeyin kalmadığını savunan ve yetkililerin bu konudaki duyarsızlığından yakınan Tepecik Mahallesi sakinlerinden Yaşar Savaş, kendi imkânlarıyla çamur ve çukurdan geçilemeyen mahalle yolları için mıcır getirerek yola döktüklerini söyledi. Savaş, “Kozluk’ta belediye diye bir şey kalmamış. Kalsaydı halimiz böyle olmayacaktı. Biz de kendi imkânlarımızla mıcır getirip yollarımızı yapmaya çalışıyoruz. Belediyeyi arıyoruz, mıcır vermiyoruz diyorlar. "Mıcırı biz getirelim, bari kepçeyle gelip dağıtın" diyoruz, bunu da yapmıyorlar. Görüyorsunuz yolların hepsi çamur ve çukur. Çocuklarımız da okula gidemiyor. Burada hizmet diye bir şey yok.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Biz kendi imkânlarımızla buraya mıcır döküyoruz”

Aylardır çamur ve çukurdan geçilemeyen yolları kullanabilmek için kendi imkânlarıyla çalışmaya başlayıp yola mıcır dökmeye çalıştıklarını belirten Savaş, yollarda açılan ve günlerce kapatılmayan çukurları da mahallelilerin kendi imkânlarıyla kapattıklarını aktardı.

Savaş son olarak şunları söyledi: “Bir çukur açtılar tam 15-20 gün açık bıraktılar. Kendi imkânlarımızla gelip kapattık ve üzerine mıcır döktük. Bu yollar kapalı. Çocukların hiç birisi okula rahat gidemiyor. Belediye hiç bir şey yapmıyorsa da gelip buraya mıcır döksün. Ama herhangi bir iş yapmıyorlar. O yüzden diyoruz ki gelsinler buraya bir çare bulsunlar. 2-3 aydır bu haldeyiz. Biz köylerden geldik ama köydeki halimize şükrediyoruz. Burada hizmet diye bir şey yok. Buraların yapılmasını ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okullarına gitmesini istiyoruz.” (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.