Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bitlislilerle buluştu

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bitlislilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale'den yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bitlis'te vatandaşların ziyaretine açıldı.

Bitlis Merkez Ulu Camii Meydanı'na konulan Mobil TIR'ı ziyaret eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay hem Gelibolu'da kaymakamlık hem de Bitlis'te valilik yaptığı için şanslı olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, Çanakkale'den yola çıkan "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" Bitlis'te ziyaretçilere açıldı. Kent merkezindeki Ulu Cami önünde kurulan TIR'daki mobil müzeyi ziyarete gelenler, pandemi salgını nedeniyle ateşleri ölçülerek içeri alındı.

Çağatay, mobil müzeyi gezerken duygulandığını belirterek, "Hem Gelibolu'da kaymakamlık yaptım hem de Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı Ahlat'ın bağlı olduğu Bitlis'te valilik yapıyorum. Malumunuz üzere ben 1915'te bu şu an içinde bulunduğumuz TIR'ın bize gösterdiği, savaşın gösterdiği kanlı muhaberenin gerçekleştiği tarihin en büyük ve en önemli zaferlerinden birinin kazanıldığı Çanakkale savaşının yapıldığı Gelibolu yarım adasındaki Gelibolu kaymakamıydım. İki yıl orada görev yaptım. Allah bana bu şerefi nasip etti. 100'ncü yılında da oradaydım. Benim açımdan çok kıymetliydi. Bugün bunu burada tazeledik. Yine duygumu arttıran en önemli mevzu, bizim tarihin başlangıç noktası diye son zamanlarda çokça gündeme gelen Ahlat ilçesinin bağlı olduğu Bitlis valisiyim. Allah bana bunu da nasip etti. Bu hizmetin buraya gönderilmesinde emeği olan Kültür Bakanlığına teşekkür ederim. Tüm Bitlislileri buraya davet ediyorum. Kurtuluşun bulunduğu yerde yaşayan, Çanakkale savaşının izlerini taşıyan bu alanı görsünler nasiplensinler istiyorum." dedi.

Gün boyunca ziyaretçilere açık olacak olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, yarın Tatvan'da olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler