Çanakkale'de şehit olan ümmetti

Çanakkale'de şehit olan ümmetti

Muş'ta Çanakkale Savaşıyla ilgili programa katılan Vali Seddar Yavuz, Çanakkale'de sadece Türkiyelilerin değil birçok İslam ülkesinden Müslümanın şehit olduğunu söyledi.

Muş Valiliği öncülüğünde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirildi.

Öğretmen Evi'nin konferans salonunda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, imam hatip lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Vali Yavuz bir konuşma yaptı. Batı tarafından sürekli İslam dünyasına yönelik saldırı olduğunu belirten Yavuz, "150 yıldır kan ve gözyaşıyla kavrulan bir İslam coğrafyasıyla karşı karşıyayız. Etnik ve mezhepsel ayrılıklarla her gün birbirini boğazlayan ve batının bitmez tükenmez aç gözlülüğüyle saldırılan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya bir lider, bir çıkış arıyor ama bu çıkışın kolay olmayacağı açıktır. Maalesef yine İslam dünyasında kendi kültürüne yabancı, kendi medeniyetine düşman bir kitle yetişiyor. Dikkat ederseniz toprakların işgali çok daha koyla sonlandırılabiliyor ancak zihinsel işgal çok daha tehlikeli hale geliyor." dedi.

Çanakkale Savaşı'nda Müslümanların şehadete koştuklarına değinen Yavuz, "'Çanakkale'de şehit olanlar sadece Türkler mi?' dedik. Asla değildir. Çanakkale'de şehit olan ümmetti. Bütün İslam dünyasından koşan ve bu toprakları küffara teslim etmemek isteyen İslam dünyasıdır. Bunları unutmayalım. Diyorlar ki Suriye'de ne işiniz var? O zaman 'Çanakkale'de Haleplinin ne işi vardı?' diye sorduk mu? Maalesef cumhuriyet döneminde kendi medeniyetine yabancı bir nesil yetişti. Kendi kültürüne kapalı, kendi tarihine kapalı hatta Osmanlıyı, Selçukluyu bırakıp Orta Asya'ya gitmeye çalışan bir takım mensuplar oluşmuştur. Bizim tarihimizin ilk yapıtı Selçuklu ve Osmanlıdır. Osmanlısız ve Selçuklusuz bir tarih yazılamaz. Ne dünya tarihi yazılabilir ne Avrupa ne de Ortadoğu." şeklinde konuştu.

Program, Çanakkale Savaşıyla ilgili tiyatro gösteriminin ardından son buldu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.