Çarşamba gününe kadar yağış olmazsı sulama kanalları üzerinden ekinlere su verilecek

Çarşamba gününe kadar yağış olmazsı sulama kanalları üzerinden ekinlere su verilecek

Şanlıurfa'da çarşamba gününe kadar yağışların olmaması durumunda sulama kanalları üzerinden ekinlere su verilecek.

Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte çarşamba gününe kadar yağışların olmaması durumunda sulama kanalları üzerinden ekinlere su verileceği belirtildi.

Türkiye genelinde ve Şanlıurfa özelinde özellikle son 44 yılın en kurak senesinin yaşandığına değinen AK Parti'li Yılmaztekin, ekim, kasım ve aralık aylarında ekilen ürünlerin filizlenmesi için gerekli yağmur olmadığı için tohumların çürüme tehdidi altında olduğunu ve hasada esas bir üretim yapılamayacağı riski bulunduğunu söyledi.

Yılmaztekin, "En azından tohumun filizlenebilmesi için can suyu olabilecek su verilebilmesi amacıyla DSİ'ye talimat verilmesi için Atatürk Barajı üzerinden mevsiminden önce su verilmesine yönelik son birkaç gündür devam eden görüşmelerimiz neticesinde; en son 13 Ocak 2018 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Beyefendi, üst düzey tüm bürokratlarını ve Şanlıurfa DSİ bölge müdürümüz dâhil tüm ekibi toplayarak beni de Şanlıurfa milletvekili olarak toplantıya iştirak ettirerek, üst düzey bir toplantı düzenlemişlerdir. Barajlarımızda son yılların en düşük su oranı bulunmasına rağmen toplantıda nihai karar olarak, çarşamba gününe kadar yağış olmaması durumunda perşembeden itibaren sulama kanalları üzerinden ekinlere can suyu olacak suyun verilmesi talimatı verilmiştir." dedi.

Elektrikle sulanan alanlarla ilgili Yılmaztekin, "Bu konuda DEDAŞ üst yönetimi ile yapılan görüşmelerde, bu konuda kendilerinin beklediği Bakanlar Kurulu kararı olduğu, bunun gerçekleşmesi durumunda enerji verileceği beyan edilmiştir. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı üst düzey bürokratları ile yapılan görüşmede de DEDAŞ ile temasları sağlanmıştır. Bu hafta başı itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak Beyefendi ile yapılacak görüşmede bu sorunun da sayın bakanımızın her yıl Şanlıurfalı çiftçilere yönelik olumlu ve himaye eden tavrıyla giderileceğini umut ediyor, Şanlıurfa kamuoyuna en derin hürmetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.