Çatışmalar fıstık yetiştiricilerini endişelendiriyor

Çatışmalar fıstık yetiştiricilerini endişelendiriyor

Birecik’te Antepfıstığı fidanı yetiştiren çiftçiler çatışmalı ortamdan dolayı endişeli olduklarını söyleyerek, çatışmaların fidanlara talebi azalttığını söyledi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Antepfıstığı fidanı yetiştiricileri çatışmalı ortamdan dolayı fıstık fidanlarına talebin beklenenden çok az olduğunu dile getirerek mevcut durumdan dolayı endişeli olduklarını söyledi.

Birecik’in keskince köyünde fıstık fidanı yetiştiricisi olan çiftçi Resul Bozkurt bu yılki fidanların geçen yıllara göre daha iyi olduğunu, fakat büyük tüccarların Eylül ayı olmasına rağmen fıstık fidanı için köylerine gelip bağlantı yapmadıklarını dile getirdi.

Bozkurt “ Yaklaşık 3,5 dönümlük araziye ektiğim fıstık fidanının masrafı 70 bin TL. Ortalama 100 dönümlük araziye fıstık ekecek olan Çitçilerin 25 bin TL masrafları oldu. Bu para çiftçiler için kıymetli bir miktar. Çiftçilerin  tarlalarına gidememesi, gereken bakımı yapamaması ve ilgi alaka gösterememesi büyük bir sıkıntı. Oysaki Antepfıstığının çok ilgi ve alaka isteyen bir ürün olduğundan emeklerin heba olması riski yüksek.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 yıldır fidancılık yaptığını belirten Bozkurt tarlanın sürümünden fidanların satım işlemine kadar çok büyük masraflar yaptıklarını söyledi.

Bozkurt, “Sanayiciler kadar çiftçileri de etkileyen çatışmalı ortamın bir an önce sonlandırılması gerekir. Bu ortamdan halk çok büyük zarar görüyor.” dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.