Çavuşoğlu: İdlib'de askeri bir çözüm felaket olur

Çavuşoğlu: İdlib'de askeri bir çözüm felaket olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin İdlib bölgesinde 3 milyondan fazla sivil yaşadığını belirterek, askeri bir çözümün felaket olacağı uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Moskova'daki görüşme sonrası düzenledikleri basın toplantısında Suriye'nin İdlib bölgesinde atılabilecek ortak adımlara dair açıklamalarda bulundu.

İdlib'e dışardan silahlı grupların geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Bizim için terör örgütlerinin hepsi aynıdır. Hepsiyle de mücadele etmek gerekiyor. Diğer taraftan, burada askeri bir çözüm bir felaket olur. Bunlar ilk önce bize tehdit oluşturuyor. Bunların içinde yabancı savaşçılar da var. Sadece İdlib bölgesi için değil, Suriye'nin geleceği bakımından da bir felaket olur." şeklinde konuştu.

Suriye'de çatışmasızlık bölgesi olan İdlib'i Türkiye ile görüşmeyi sürdüreceklerini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise "Çatışmasızlık bölgesi kurulduğunda kimse bunu Nusra Cephesini barındırmak için kurmadı." dedi.

Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"İdlib çok yönlü bir problem. Orada Hayat Tahrir El Şam ve Nusra'ya mensup on binlerce militan var. Şu anda burayı bir canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bölgeyi denetim altına almaya çalışıyorlar ve Türkiye'nin silahlı muhaliflerle bu örgütleri ayrıştırma çabalarını da engellemeye çalışıyorlar. Sürekli buradan hareket ederek Rus üslerine saldırı düzenliyorlar. Siviller için riskleri en aza indirmemiz gerekiyor. Bunlar da görüşmelerimizin bir parçası."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.