Çavuşoğlu ve Dendias'ın ortak basın toplantısında gerginlik

Çavuşoğlu ve Dendias'ın ortak basın toplantısında gerginlik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın ortak basın toplantısı gergin anlara sahne oldu.

Karşılıklı suçlamaların dile getirildiği basın toplantısında Çavuşoğlu, Türkiye'yi egemenlik haklarını ihlalle suçlayan mevkidaşına "Basın önünde ağır ithamlarda bulunursanız ben de bunun cevabını vermek zorundayım. Türkiye'ye yönelik ithamları kabul etmeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Çavuşoğlu, olumlu mesajlarla sözü Yunan meslektaşına devretti.

Ancak Yunan Bakan'ın Türkiye'yi uluslararası hak ihlali ile suçlamasının ardından Bakan Çavuşoğlu, "İçeride konuşulmayan konuların burada dile getirilmesi kabul edilemez" diyerek, "Ülkemi ve milletimi itham ederseniz bunun da cevabını vermek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Konuşmamda Yunanistan'a itham edici bir söylemde bulunmadım. Dendias konuşmasında ülkeme yönelik kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Attığımız adımlar haklarımızı korumaya yöneliktir. Buraya gelir Türkiye'yi suçlarsanız ben de bunu cevabını vermek zorunda kalırım. İthamları kabul etmemiz mümkün değil. İş birliği istiyoruz. İthamlarda bulunursanız cevabını veririz. Gerginliği sürdürmek istiyorsanız biz de sürdürürüz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.