Çavuşoğlu ve Gül’den sınırda görev yapan gazetecilere ziyaret

Çavuşoğlu ve Gül’den sınırda görev yapan gazetecilere ziyaret

​Kilis’e gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Afrin operasyonu kapsamında bölgede yaşanan gelişmeleri 123’ü yabancı olmak üzere 264 basın mensubunun takip ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Afrin operasyonun ardından roketlerin hedefi olan Kilis’te incelemelerde bulunduktan sonra bölgede yaşanan gelişmeleri takip eden basın mensuplarını ziyaret etti.

Çavuşoğlu ve Gül, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) Öncüpınar Sınır Kapısı'nda oluşturulan basın merkezini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye’nin sıfır noktasında görev yapan gazetecilere başarılar dileyen Çavuşoğlu, “Bakınız Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak şu anda iki yerde basın TIR’ımız sizlere hem koordinasyonunuzu hem sağlıklı bir şekilde haberlerinizi arkadaşlarınızın merkezine aktarımını sağlamak, yanı sıra alanda habercilik ile ilgili yayınlarınızı da rahat bir şekilde yürütme adına bir çalışma ortaya koyuyor. Hatay Cilvegözü’nde 18 Ocak tarihinde AFAD TIR’ına kurmuş olduğumuz basın merkeziyle bizler bu hizmeti vermeye başladık. Bugün de birkaç gün önce burada Öncüpınar’da basın merkezini sizlerin hizmetine sunduk. Hatay’daki basın merkezinde 3 personelimiz sizler için her an hizmete hazır durumda. Burada da 2 personelimiz sizler için her an hazır durumdadır. Cilvegözü ve Öncüpınar merkezlerinde toplam 123 yabancı 141 yerli olmak üzere 264 basın mensubumuzun akredite edilmiş durumda. Dolayısıyla sizlerde de bu noktada hizmet vermekten sağlıklı bir şekilde görevlerinizi ifa etmenizden dolayı mutlu olduğumuzu ifade ediyorum.” dedi.

PKK’nin Afrin’de bir zulüm uyguladığını belirten Çavuşoğlu, “Bir süre önce Afrin’de görev yapan bir din adamının sizler vasıtasıyla basına yansıyan PYD, PKK ve YPG'nin dini inançlara ilişkin zulümlerini hep beraber sizler vasıtasıyla öğrendik. Orada ne yapıyorlar? İmamları tehdit ediyorlar ve namaz kılındığı esnada camilere ayakkabıyla girip çocukları oradan çıkartıyorlar. Kur’an-ı Kerimleri yırtıyorlar. Aslında bunlar bizim maalesef daha önce de tecrübe ettiğimiz görüntüler. Biz bunu 2015 yılında tecrübe ettik. Diyarbakır'da bütün dini değerlerimizi, tarihi ve kültürel değerlerimizi tahrip etmek suretiyle bunlar insanlığa karşı ne denli hain ve bir katil sürüsü olduklarını burada göstermiş oldular.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye artık kendisine yönelik operasyon çekilen bir ülke olmaktan çıkmıştır”

Çavuşoğlu, “Biz bunların işini bitireceğiz. Milletimizin duasını ve gücünü bizler arkamızda hissediyoruz. Milletimiz adeta bize ‘yürüyün arkanızda biz varız’ şeklinde açık bir şekilde de ifade ediyor. Biz bunları buradan temizleyeceğiz. Bunları Türkiye'ye tehdit olmaktan da çıkaracağız. Hangi güçlü ülke vardır ki sınırlarında kendisine yönelen roketler karşısında sinsin, sussun ve karşılık vermesin. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye artık kendisine yönelik operasyon çekilen bir ülke olmaktan çıkmıştır. Türkiye bizatihi kendisine tehdit olan unsurları nerede olursa olsun bulup tepesine binebilecek kabiliyette, kapasiteye sahip güçlü bir ülkedir. Bunun da böyle bilinmesi gerekir.”şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Gül de “Bu konudaki kararlılığımız sürmektedir. Bununla ilgili sayıları kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Cezaevlerinde DAEŞ olsun, PKK, PYD olsun, yurt dışına terörist unsurlar olarak çıkmaya çalışanların engellenmesi ve yargılanmasını bu mücadeleyi kararlı şekilde Türkiye yapıyor. Türkiye'nin terörle mücadelesi, uluslararası toplumun huzuru, güvenliği için çok önemli bir durumdur. Bu hususta da Türkiye'nin yalnız bırakılmaması, terörle mücadelesine destek verilmesi ve uluslararası toplumun yararına olacaktır. Dünyayı tehdit eden hangi terör örgütü olursa olsun işte Türkiye bu unsurlarla mücadeleyi sürdürecektir.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Gül daha sonra basın mensuplarına baklava ikram etti.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.