Çeçen direnişçiler 11 Rus askerini öldürerek kuşatmayı yardı

Çeçen direnişçiler 11 Rus askerini öldürerek kuşatmayı yardı

Çeçenistan’ın Açhoy-Martan ilçesi Bamut köyü yakınlarında bir pusuda, direnişçilerin en az 11 Rus askeri istihbarat (GRU) elemanını öldürdüğü bildirildi.

Kavkaz Center, Rus haber kaynaklarına dayanarak 6 Nisan Cumartesi günü Çeçenistan’ın Açhoy-Martan ilçesi Bamut köyü yakınlarında bir pusuda direnişçilerin en az 11 Rus askeri istihbarat (GRU) elemanını öldürdüğünü bildirdi. Öldürülen Rus askerlerinin büyük bir askeri keşif birliğinin bir takımı olduğu öğrenildi.  

Direnişçiler, Rus askerleri ve Rus destekli Kadirov milislerinden oluşan ortak kuvvetlerle girdikleri çatışmada kayıp vermeyerek düşmanlarını bozguna uğrattılar. Ruslar savaş uçakları, top ve ağır havan silahları ile ormanlarda direnişçilerin olabileceği muhtemel yerleri rastgele bombaladılar.

Çok sayıda Rus askeri kuvveti Bamu'ta gönderildi. Rus ordusuna, gezici direnişçi gruba karşı destek olmak üzere, farklı gruplara mensup 1,500 kadar Kadirov milisi yardım etti.

Pazar günü 13 kişiden oluşan gezici direnişçi birliği, Bamut ve Arştı yerleşimleri arasındaki bölgede dört gün süren şiddetli çatışmaların ardından kuşatmayı yararak bölgeden uzaklaştılar.

Kuşatmayı yarma sırasında 5 direnişçi hayatını kaybetti. Hayatlarını kaybeden direnişçiler, Rus askerleri ile çatışmaya girerek grupta ki diğer direnişçilerin kaçmalarını sağladılar. Direnişçilere karşı 2,000'den fazla Rus askeri ve Kadirov milisleri toplandı.

Gezici direnişçi grubundan sağ kalan 8 kişi güvenli bir şekilde yedek bir üsse ulaştı.

3 Nisan Çarşamba erken saatlerde direnişçiler Bamut köyü yakınlarında Kadirov’a bağlı bir polis birliğine saldırı düzenlediler. Saldırıda paralı askerler arasında ölenler ve yaralananlar oldu. Haber kaynaklarına göre en az 4 paralı asker öldürüldü.

Rus askerlerine bağlı bir keşif takımının Bamut yakınlarında terk edilmiş bir direnişçi üssünü farketmesinin ardından 5 Nisan Cuma saat 22:00 sularında Bamut köyü yakınlarındaki ağaçlık alanlarda havan ve top atışları ile birlikte Rus ordusu bir misilleme operasyonu başlattı. Köye giden yollar Rus askeri kontrol noktaları ile takviye edilirken, sivil araçlar tamamen aranmaya başlandı. Rus askeri helikopterleri köyün üzerinde ve yakınlarında devriye uçuşları yaptı.

Geçtiğimiz günlerde İnguşetya’nın Sunja bölgesinde Kafkasyalı direnişçilerle Rus askerleri arasında bir çatışma yaşandığı bildirildi. Çatışmanın sonunda Rus askerlerinin kaybının olup olmadığı bilinmiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.