Çeçenistan Müftülüğü, Direnişçilere Müslüman Mezarlıklarını Yasakladı

Çeçenistan Müftülüğü, Direnişçilere Müslüman Mezarlıklarını Yasakladı

Çeçenistan Müftülüğü aldığı yeni bir karara göre bundan böyle ülkede şehid düşen direnişçi mücahidlerin naaşlarını Müslüman Mezarlıklara defnetmeyi yasakladı.

GROZNY - Rus işgali altındaki Çeçenistan'da Müftülük yeni bir uygulama başlattı. Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Çeçenistan'daki Rus yanlısı rejime karşı direniş gösteren grupların ehlisünnet dışı gruplar olduğu belirtildi.
Açıklamaya göre bundan sonra Güvenlik güçleriyle silahlı mücadele veren ve öldürülen direnişçiler, Müslüman mezarlıklara defnedilmeleri çeçenistan müftülüğünce yasaklandı.

 

Çeçenistan'da Müftülüğün aldığı karara İnguşetya Müftülüğü de olumlu yanıt vererek uygulamaya katılacağını duyurdu.

Rus yanlısı hükümetin insiyatifiyle alınan karar, halk tarafından desteklenmese de şehid edilen mücahidlerin cenazeleri, Müslüman mezarlıklara defnetmeme şartlarıyla sahiplerine verilecek. Cenaze töreni de Müftülükten görevlendirilen memurlar tarafından denetlenecek.

 

Bu uygulamanın müftülük tarafından mücahidlere bir nevi silah bıraktırma baskısı gibi görülüyor. Mücahid direnişçilerin akrabaları, şehid düşen yakınlarını bundan sonra hiç kimsenin göremediği bir yerde tek başlarına defnetmek zorunda kalacak. (Riyad Makaev -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.