Çeçenistan’da Coronavirus nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Çeçenistan’da Coronavirus nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

​Rusya’ya bağlı kukla lider Kadirov yönetimindeki Çeçenistan’da, çok az vaka görülmesine rağmen ülkede sokağa çıkma yasağı getiren ilk bölge oldu.

İnsan hakları ihlallerinin sıkça yaşandığı Ramazan Kadirov yönetimindeki Çeçenistan’da aktivistler, sokağa çıkma yasağının uygulanabilirliği noktasında endişelerini dile getirdi.

Yasağa göre, insanların ve araçların saat 20.00 ile 08.00 arasında dışarı çıkamayacak. Rusya ile hava, kara ve demiryolu taşımacılığı askıya alınacak ve 5 Nisan’dan itibaren sınırlar kapatılacak.

Kukla lider Kadirov, Coronavirus’ün yarım önlemlerle önüne geçilemeyeceğini, virüsün yayılma zincirinin kırılması gerektiğini belirtti.

Bu hafta sosyal medyada ortaya çıkan videolarda plastik cop taşıyan siyah giyimli polislerin yeni karantina önlemlerini uygulamak için devriye geztiği görüldü.

Aktivist Oleg Orlov, “Birçok yerde, onlar (polis) Kadırov'un emirlerini takiben, dışarıda olan herkesi gözaltına almaya başladılar ... Karantina rejimi sırasında insanları bir odada (gözaltı hücresi) bir arada tutmak da bir tür aptallıktır.” dedi.

Pazartesi günü bir televizyon şovunda konuşan Kadırov, yeni kuralların ihlallerine karşı herhangi bir güç kullanıldığını reddetti.

Rusya, 12'si Çeçenya'da olmak üzere ülke çapında 4 bin 149 virüs vakası bildirdi.

Kadırov, diğer bölgelerden Çeçenistan’a dönen 17 bin 114 kişinin tecrit altında olduğunu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.