CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi iptal edilsin talebi yenilendi

CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi iptal edilsin talebi yenilendi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Türkiye Aile Meclisi Mardin İl Başkanı Mehmet Şerif Öter, insanlığın son kalesi olan ailenin bazı yasalar ve sözleşmelerle tahrip edilmeye doğru gittiğine dikkat çekti.

Türkiye Aile Meclisi, ailenin korunması ve aileyi tahrip eden yasalar ile sözleşmelerin iptal edilmesi için İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Mardin, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Kayseri, Adana, İzmir, Kocaeli, Elazığ, Ordu, Sakarya, Van, Nevşehir ve Batman'da ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mardin’deki basın açıklamasını Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Türkiye Aile Meclisi Mardin İl Başkanı Mehmet Şerif Öter okudu.

Öter, insanlığın son kalesi olan ailenin bazı yasalar ve sözleşmelerle tahrip edilmeye doğru gittiğine dikkat çekti.

Öter, “Türkiye’de ve dünyada aile kurumunu yok etmek için küresel topyekûn bir saldırı var. Aileyi korumak tüm insanların insani ve ahlaki vazifesidir. Ailesiz ahlaksız toplum küresel savaşına karşı; ailenin korunması ve ahlak medeniyeti inşası için elbirliğiyle mücadele etmeliyiz. Kınayanların kınamasından ve linç̧ girişimlerinden korkmadan Aile birliğini yok etmeye çalışanlara karşı toplumsal tepkimizi ortaya koymalıyız.” dedi.

Cinsi sapıklık ve savunuculuğun “terör” kapsamına alınarak faaliyetlerinin yasaklanmasını talep eden Öter, “Fuhşiyat yoluyla elde edilen her türlü mal varlıklara el konulmalıdır. Ailesiz, ahlaksız ve ‘cinsiyetsiz toplum’ projesi olan CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve bağlı uygulamaları acilen iptal edilmelidir. Kadını putlaştıran aynı zamanda değersizleştiren, ‘cinsel meta’ haline getiren ‘6284 Sayılı Yasa’ iptal veya ıslah edilmeli. 2014'den bugüne her yıl 550 bin kişi evden uzaklaştırma alıyor, ailelerin yıkılmasına, dağılmasına neden olan yasa ve uygulamalara son verilmelidir. Şiddetin insandan insana, insandan hayvana her türlü̈ haksızlığa, zulme karşı çıkılmalı. İnsana ve diğer bütün canlılara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmeli. Aile içi ihtilaflarda ‘Allah’ın emri’ olan ‘hakemlik’, ‘arabuluculuk’ ve ‘nasihat’ müessesesi yeniden hayata geçirilmelidir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.