ÇEK'ten başörtüsü düşmanlığı

ÇEK'ten başörtüsü düşmanlığı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Ali Arabacı, başörtüsünün, üniversite ve liseden sonra ortaokullarda da serbest bırakmasına tepki gösterdi. Arabacı, İslam'ı çağ dışı olmakla nitelendirip, İslam'ın emirleriyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

BURSA- Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yakınlığı ile bilinen Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Başkanı Ali Arabacı,  Bakanlar Kurulu kararıyla Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’nin değiştirilerek, başörtüsünün, üniversite ve liseden sonra ortaokullarda da serbest bırakmasına tepki gösterdi.

 

ÇEK Başkanı Arabacı,  yaptığı açıklamada İslam’ın temel değerleriyle mücadele edilmesi gerektiğini, İslam’ın akıl ve bilimden uzak çağ dışı bir eğitim tarzı olduğunu söyleyerek İslam dinin mukaddesatlarına saldırdı.

 

Anayasa hükümleri,  yasal düzenlemeler, uluslararası kurallar, bilimsel veriler ve Cumhuriyetin temel değerlerinin dikkate alınmadığını ifade eden Arabacı, başörtüsüne olan düşmanlığını göstererek sözde laik eğitimin rafa kaldırıldığını iddia etti.   Arabacı ayrıca bütün bunların din kurallarına dayalı bir devletin altyapısını oluşturmak için yapıldığını ileri sürdü.

 

“İslam, akıl ve bilimden uzak bir anlayış”

Arabacı Türkiye’nin, akıl ve bilimden uzak, eğitiminin ortaçağ medresesine dönüştürmek isteyen bir anlayışla 21. yüzyılda yer alamayacağını söyleyerek İslam’ın temel değerlerini küçümseyici ifadeler kullandı.

 

 Arabacı küçümseyici ifadelerini şöyle sürdürdü:  “Dünyada uygulanan eğitim sistemleri dikkate alınmadan, kamuoyunda yeterince tartışılmadan hazırlanan eğitim programları, bunların içeriği, bilim ve matematikte uluslararası standartların altında oluşumuz, felsefe-sanat yokluğu ile ilk, orta, lise ve üniversitelerin niteliklerini yitirmesi, ülkemizin geleceğini tehlikeye atıyor. Bu düzenlemeyi yapanların, Osmanlı Devleti’nin neden battığını, günümüz İslam devletlerinin içinde bulunduğu kaosu ve geri kalma nedenlerini iyi bilmeleri gerekiyor.”

 

“Din temelli eğitimle mücadele edilmesi gerekiyor”

Arabacı insanına düşünmeyi, sorgulamayı, kendi kendine öğrenmeyi öğretmeyen bir eğitim sisteminin çağın dışında olduğunu ifade ederek İslam’ın çağdışı bir yönetim tarzı olduğunu savundu.

 

Arabacı son olarak, “Din temelli eğitim, bugün için ülkemizin mücadele edilmesi gereken birincil sorunudur. Çağdaş Eğitim Kooperatifi bu mücadelenin içindedir.” İfadelerini kaydetti.  (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.