Celal Bayar Üniversitesi İnsan Faktörü Laboratuvarı Açıldı

Celal Bayar Üniversitesi İnsan Faktörü Laboratuvarı Açıldı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü İnsan Faktör Mühendisliği Laboratuvarının açılışı yapıldı.

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü İnsan Faktör Mühendisliği Laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emrah Edis, Mühendislik Fakültesinin bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Endüstri Mühendisliği'nin temel çalışma alanlarından olan, ergonomi ve iş etütleri konularında akademik ve işletmelere yönelik çalışmaların yapılmasını sağlayacak İnsan Faktör Mühendisliği Laboratuvarı, Yrd. Doç. Dr. Rahime Sancar Edis ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Ilgın sorumluluğunda faaliyet gösterecek.


Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Laboratuvarı gezen Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve öğretim üyelerine, Laboratuvarda bulunan mesleki yetenekler değerlendirme seti, ergonomik bisiklet ve çeşitli ölçüm cihazları (duyma, gürültü, ısı, nem, kas kuvveti, ışık ) tanıtıldı. Bu cihazlar öğrencilerin eğitim sürecinde kullanılabileceği gibi, akademik çalışmalarda ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde işe alım, işçi eğitimi ve işyeri çalışma koşullarının değerlendirilmesi kapsamında da kullanılabilecek. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler