Celaluddin Hakkani hayatını kaybetti

Celaluddin Hakkani hayatını kaybetti

​Afganistan’da Taliban’a bağlı olarak faaliyet gösteren Hakkani örgütünün lideri Celaluddin Hakkani’nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da faaliyet gösteren Hakkani grubunun lideri Celaleddin Hakkani’nin öldüğü bildirildi.

Uzun yıllardır hasta ve yatağa bağımlı olan Hakkani’nin örgüte fikir aşılamaya devam ettiği belirtilen açıklamada “Hakkani bedensel olarak aramızdan ayrılmış olsa da onun ideolojisi ve yöntemleri var olmaya devam ediyor.” denildi.

İlk olarak, Sovyet işgalinde Hizb-i İslami Yunus Halis grubunun komutanı olarak savaşan Celaleddin Hakkani, ismini 1989'da Celalabad savunmasında duyurmuştu.

Celaleddin Hakkani'nin uzun bir süredir sağlık problemleri sebebiyle grubun idari işlerini oğlu Siraceddin Hakkani'ye devrettiği biliniyordu.

Hakkani'nin bir diğer oğlu olan Bedreddin Hakkani ise 2012 yılında ABD insansız hava araçlarının Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlediği bir saldırıda öldürülmüştü.

ABD tarafından 'terör organizasyonu' olarak kabul edilen Hakkani grubu, Afganistan'daki ABD üslerine yönelik geniş çaplı bomba yüklü araç saldırıları düzenlediği biliniyor.

Hakkani ailesi ayrıca Afganistan'da Taliban'ın genel yönetim şurası üyesi. Celaleddin Hakkani Taliban'ın ülke yönetiminde olduğu dönemde bakanlık da yapmıştı.

Celaleddin Hakkani, 1996'da Afganistan'da iktidara gelen Taliban'a katılmış ve hareketin kurucu lideri Molla Muhammed Ömer'e bağlılığını ilan etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.