Cemaat-i İslami lideri bu gece idam edilecek

Cemaat-i İslami lideri bu gece idam edilecek

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Genel Sekreter Yardımcısı alim Abdulkadir Molla bu gece idam edilecek

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde geçtiğimiz Şubat'ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Cemaat-i İslam Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla bu gece idam edilecek.Edinilen bilgilere göre bu gece saat 12.01'de asılacak.

Molla'nın ölüm fermanı yasadışı

Abdülkadir Molla'nın avukatı cezanın yasadışı olduğunu bildirdi. Molla'nın avukatı Hüseyin, '' Sadece kararı telaffuz eden Yargıtay hapis yetkililerine ölüm emri gönderebilir. Bir tanığın ifadesi ile birinin cezalandırılması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Eğer yargı bu temel üzerinde hazırlanıyorsa tanığın bir melek olması gerek'' dedi.

Bu yıl Ocak ayından beri muhalefet protestocular, polis ve hükümet arasında çıkan savaşta en az 224 kişi hayatını kaybetti. Bu kararın halkı daha fazla şiddete tetikleyeceği endişeleri mevcut.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.

Cemaat-i İslami Partisi'nin Genel Sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş’in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan’la işbirliği yapan ve onların safında yer alanların yargılanması için, 2010 yılında Bangladeş hükümeti tarafından kurulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.