Cemaati İslami'den Çağrı

Cemaati İslami'den Çağrı

Bangladeş Cemaati İslami, Abdulkadir Molla'nın şehadeti sonrasında yaptığı açıklamada grev çağrısında bulundu.

Bangladeş Cemaati İslami, Abdulkadir Molla’nın şehadeti sonrasında yaptığı açıklamada grev çağrısında bulundu.
Cemaati İslami Bangladeş’ten Genel Grev Çağrısı
Cemaati İslami Bangladeş’in Emiri Maqbul Ahmed Cemaati Abdulkadir Molla’nın şehid edilmesini kınayan bir bildiri yayınladı. Bildirinin tercümesini sunuyoruz:

Vahşi rejim ülke içinden ve dünyadan yükselen tüm tepkileri görmezden gelerek Cemaati İslami Genel Sekreter yardımcısı Abdulkadir Molla’yı insanlık dışı bir yöntemle katletmiştir. (İnna lillahi ve inna ileyhi raciun) Hükümetin bu planlı cinayetini lanetliyor ve bu alçaklıktan duyduğum derin üzüntüyü bildiriyorum. Bu cinayetle hükümet kendi sonunu davet etmiştir. Abdulkadir Molla’nın mübarek her damla kanı bu cinayetin failleri için lanet teşkil edecektir. Çöküşleri ve nihai felaketleri yakındır. Halkımız çok yakında onların zevaline şahitlik edecektir.

Vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyor ve bu despot yönetime karşı onun da son arzusuna uygun olarak direnişe geçmeye çağırıyorum. Şunu söylemek isterim ki, halkımız İslami kurallar ve düzeni inşa ederek bu cinayetin intikamını alacaktır. Bu yönetimin çöküşü artık sadece zaman meselesidir.

Sahte soruşturmalar, uyduruk hikaye tanzim etmeler ve kapalı kapılar ardında sahte şahitler üreterek ve bunların yalan beyanlarını esas alarak icra ettikleri gülünç yargılamaların en kısa zamanda hesabını vereceklerdir. Ve Abdulkadir Molla’nın toprağa düşen kanı İslam bayrağının yeşertecektir. Bu topraklardan İslam’ı ve İslami hareketleri tasfiye etmeyi hiçbir despotik güç başaramayacaktır.
Halkımız büyük bir tehditle yüz yüzedir. Hükümetin halkı birbirine düşürme komplosu halkımız tarafından püskürtülecektir. Şehadetinden önce Abdulkadir Molla hayatının değil, İslam’ın korunmasını, İslami harekete sahip çıkılmasını, halkın özgürlük ve bağımsızlığının korunmasını talep etmiştir. İslami hareket mensuplarını ve tüm vatandaşlarımızı bu büyük liderimizin son arzusunu ifa için İslami hareketle bütünleşmeye çağırıyorum.

Allahu Teala onun şehadetini kabul etsin ve onu cennetiyle mükafatlandırsın. Allahu Teala ailesinin sabrını artırsın!
Abdulkadir Molla’nın katledilmesini protesto için şu programı ilan ediyorum:
13 Aralık Cuma günü şehidimiz için tüm ülke çapında gıyabi cenaze kılınacak.
14 Aralık Cumartesi günü şehid günü, Abdulkadir Molla ve şehid edilen tüm aydınlarımız için dua edilecek.
15 Aralık Pazar günü ülke genelinde tüm gün protesto eylemleri düzenlenecek.
Tüm vatandaşlarımızı ve halkımızı açıklanan programa barışçıl bir tarzda uymaya davet ediyorum. Ayrıca halkımızı ve tüm uluslararası camiayı hukuku katleden bu hükümete karşı etkili adımlar atmaya çağırıyorum.
Cemaati İslami Bangladeş Emiri Maqbul Ahmed

HAKSÖZ HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler